Az International Evening (Nemzetközi Est) során a Pécsett tanuló külföldiek minden évben ízelítőt adnak a saját kultúrájából. A Pécsi Tudományegyetem megerősítette: idén elmarad az Expo Centerbe tervezett rendezvény.

A cikk a hirdetés után folytatódikA hagyományos programon PTE-n tanuló külföldi hallgatók bemutatkoznak, országukat és magukat mutatják be, ételeikkel, népviseletükkel stb.

Az idei PTE International Evening most szombatra, március 7-ére volt kitűzve. A Facebook-esemény szerint a több mint 700-an jelezték, hogy ott lesznek, és mintegy 1200 fő érdeklődik iránta. Az esetleges elhalasztásról ebben a cikkben írtunk.

Nem ez az első PTE-közeli rendezvény, amit az új kínai koronavírus miatt kellett törölni vagy elnapolni. Februárban Kínai tavaszünnep címmel Pécsen a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Hagyományos Kínai Orvoslás Konfuciusz Intézet és a pécsi vállalkozó, Kínai Csaba szervezett volna koncertet a Zsolnay Kulturális Negyedbe, azonban a szervezők tájékoztatása szerint a fellépők már nem hagyták el Kínát sem.

A PTE teljes közleménye itt olvasható:

A Baranya Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervével, a magyar és a nemzetközi hallgatói önkormányzatokkal, valamint a karokkal történt előzetes egyeztetések alapján a Pécsi Tudományegyetem (PTE) a 2020. március 7-re, szombatra tervezett Nemzetközi Estet elhalasztja.

Az egyetem ezen felelős döntésével – más egyetemekhez hasonlóan – szeretné megőrizni a pécsi egyetemi polgárok biztonságát és fenntartani az eddig megtett megelőző intézkedések hatékonyságát.

Fontos hangsúlyozni, hogy jelenleg sem a Pécsi Tudományegyetemen, sem annak közvetlen régiójában nincs tudomásunk igazoltan koronavírussal fertőzött személyről.

A PTE szakmai operatív stábja folyamatosan nyomon követi a koronavírus (SARS-CoV-2) fertőzés világméretű, és ezen belül európai terjedését. Ugyancsak figyelemmel kíséri a stáb a WHO, a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Koronavírus Ellenei Védekezésért felelős Operatív Törzs iránymutatásait, valamint a témában keletkező tudományos közleményeket. Ezeknek megfelelően már számos intézkedést hozott a PTE, így többek között a közösségi terekben magyar, angol és kínai nyelvű feliratokkal hívták fel a figyelmet a higiéniára és a prevencióra, illetve kézfertőtlenítőket helyeztek ki a campusokra, míg a vizes blokkokba a WHO irányelvei alapján tájékoztatókat tettek ki a helyes kézmosásról, és higiénés kézfertőtlenítésről. Utóbbiról videós iránymutatást is készített a PTE Média Iroda, melyet mindenki elérhet a közösségi videómegosztón:

A PTE a maximális óvatosság elvének szem előtt tartásával, és az illetékes szakhatóságok szakmai útmutatásának megfelelően jár el a továbbiakban is.

Címkék:
KategóriákMETÁL