Felkészült a járványügyi helyzet hatékony kezelésére a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) az illetékes minisztériummal és szakhatóságokkal szoros együttműködésben, írták egy szombati közleményben.

A cikk a hirdetés után folytatódikA felkészülés részeként megkezdődött az ellátások átszervezése is, fogalmaztak. A PTE Szemészeti Klinika ezért átmenetileg, 2020. március 16-tól, azaz má hétfőtől a Megyei Kórház területéről, a Rákóczi úti telephelyről az Akác utca 1. szám alatti telephelyre, a 3. épületbe költözik.

Ugyanettől a naptól a szemészeti betegellátás a sürgős ellátások végzésére korlátozódik. Műtéti beavatkozást is csak sürgősséget igénylő esetben végez a Szemészeti Klinika.

Arról, hogy Pécsett elmaradnak a nem sürgős esetek, ebben a cikkben számolt be a Szabad Pécs, aztán, nem sokkal később a dokumentumot is bemutattuk, ami ezt előírta, és abban a cikkben arról is írtunk, hogy a volt pécsi Megyei Kórház és a Nővérszálló lesz kijelölve az új koronavírus miatt többletellátási kapacitás biztosítására.

Átütemezik a járóbeteg szakrendelési időpontokat

A szombati egyetemi sajtóközleményben azt írták, hogy a járóbeteg szakrendelésekre korábban kiadott előjegyzési időpontokat átütemezik egy későbbi időpontra. A Szemészeti Klinika munkatársai telefonon keresik fel a betegeket az újabb időpont egyeztetése céljából.

Szemészeti szakrendelésekre jelenleg új előjegyzést kérni nincs lehetőség, sürgős esetben az Akác utcában kereshetik fel a betegek a szemészeti ambulanciát.

Az ellátások esetleges változásairól a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ honlapján tudnak betegeink tájékozódni, ahol naprakész információk találhatók. Természetesen a legtöbb új információt a Szabad Pécs is nyomon követi és közli majd.

KategóriákMETÁL