Merthogy “a rendkívüli helyzetben elszaporodóban vannak azok a cselekmények, melyek hátrányosan érintik a városban tanuló külföldi diákokat”, különösen a távol-keleti hallgatókat. A Szabad Pécs számolt be arról nemrég, hogy egy kínai maszkos hölgyet inzultáltak az utcán fényes nappal, de az, hogy egy rektor ilyen szinten szóljon a város lakosságához, és nyílt levelet írjon, azt egészen biztosan nem elszigetelt, egy-egy eset miatt teszi.

A cikk a hirdetés után folytatódik„Kedves Pécsiek!

A rendkívüli helyzetben elszaporodóban vannak azok a cselekmények, melyek hátrányosan érintik a városban tanuló külföldi diákokat. Különösen igaz ez a távol-keleti hallgatókra még akkor is, ha évek óta nyugat-európai országokban élnek. 

A COVID-19 megbetegedés nem diszkriminál, kérem, Önök se tegyék. Sajnos a járványok megfékezésére az emberiség lehetőségei korlátozottak, de Magyarországon a hatóságok és az egészségügyi ellátórendszerek felkészültek. Ennek ellenére kikerülhetetlen, hogy az érintettek esetszáma tovább emelkedjék. A kormányzati honlapokon, a sajtóban és az egyetemi honlapokon (www.pte.hu; www.univpecs.com) is elérhetőek azok a járványügyi és higiéniai szabályok, melyek betartása mindenki számára kívánatos. Ezek következetes betartásával a következmények minimalizálhatók.

Az egészségügy dolgozói a betegség elleni küzdelem frontvonalában vannak, munkájukat ezúton is köszönöm, és erőt kívánok a folytatáshoz! Ugyanakkor az ő munkájukat is elősegíti a higgadt, felelősségteljes és mértéket tartó viselkedés. Együtt eredményesebbek leszünk!

Üdvözlettel,

Dr. Miseta Attila

rektor”

KategóriákMETÁL