Nem csak a pécsi Fidesz által megbélyegzett civil szervezet, de a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának alapítványa is InnoMax-díjat kapott és támogatásban részesül.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz Invitech InnoMax Díjának középpontjában ebben az évben a nonprofit szervezetek innovációs törekvéseinek felkarolása állt. Az infokommunikációs cég pályázatán többek között egy animációs lézerprojektor terve, egy kórházi szolgáltatásokat értékelő online felület, illetve egy egészséges, környezettudatos táplálkozást támogató alkalmazás is a győztesek közt volt – olvasható a cég közleményében.

?Az innováció képessége mindenkié, mindenkiben benne rejlik, és mindenhol jelen van. Kis közösségek hétköznapjait teszi jobbá, éppúgy, ahogy nagy iparágakat is átalakít. Köszönöm, hogy az Invitech is támogatja az innováció ügyét, melyet az InnoMax Díjra évről évre beérkező pályázatok egyre magasabb minősége még hangsúlyosabbá tesz. Ahogy az idei pályázók, úgy a kormányzat részéről is fontosnak tartjuk, hogy valamennyi fejlesztés fenntartható módon valósuljon meg? – nyilatkozta a díjátadón Dr. Solymár Károly Balázs infokommunikációért felelős helyettes államtitkár (ITM).

A díjazottak között volt a pécsi Emberség Erejével Alapítvány is, akik a MiEGYmás nevű társasjáték mobil verziójának tervével nyertek. Nyirati András, az alapítvány vezetője szerint a társasjáték megújítása és digitális térbe helyezése olcsóbbá teszi a társasjáték terjesztését. A tábla és a dobókocka megmarad, de minden más – a kvizkártyák, zsetonok – egy online alkalmazásba költöznek. Ennek a hibrid megoldásnak az ötletét díjazták most.

Az öt díjazott közé még egy pécsi szervezet befért, sőt a Cisztrci Rend Nagy Lajos Gimnáziumához tartozó Pro Ludovico Alapítvány a közönségdíjat is begyűjtötte. Ők egy tudományos, oktatási célú úgynevezett lézerbarlang bővítéséhez nyertek támogatást, ahol a diákok és oktatók közös együttműködésében, saját ötleteik alapján valósul meg a példaértékű fejlesztés. A cél egy animációs lézerprojektor építése és programozásának kidolgozása.

?Az infokommunikáció segítségével a nonprofit szervezetek is jobban tudnak fejlődni. Talán ennek is köszönhető, hogy egyre kreatívabb, technikai szempontból pedig egyre magasabb színvonalú pályázatok érkeznek. Ezek megvalósítása valós társadalmi igényeket elégít ki, és komoly értéket teremt. Mi ehhez kívánunk szakmai és anyagi támogatást nyújtani. Az idei pályáztatás tapasztalatait összegezve elmondhatjuk, hogy az InnoMax mára megtalálta igazi helyét, és a fontos társadalmi célokat kitűző civil szervezetek komoly lehetőségként tekintenek rá? – foglalta össze tapasztalatait Bőthe Csaba, az Invitech marketing és üzleti támogatások igazgatója.

InnoMax 2019 díjazottak

További díjazottak:

Az egészségügyi ellátás feltételeinek javítására, az ellátórendszer hatékonyságának és betegközpontúságának növelésére fókuszáló, ugyancsak díjazott Jobbulást Alapítvány egy olyan online felületet kíván létrehozni, ahol a betegek megoszthatják az egyes egészségügyi intézményekben szerzett tapasztalataikat, így segítve az érintettek hiteles tájékoztatását.

A Felelős Gasztrohős Alapítvány célja a környezettudatos étkezés minél szélesebb körben való megismertetése. A támogatással megvalósuló applikáción keresztül a vendéglátóhelyeket lehet értékelni, például a helyi alapanyagok használatának tudatossága szempontjából, de a köztéri ivókutakat is be lehet rajta jelölni egy térképen.

A Nem Adjuk Fel Szociális Szövetkezet az általa üzemeltetett, sérült felszolgálókat foglalkoztató éttermében kíván olyan infokommunikációs fejlesztést végrehajtani, amelynek segítségével az ott dolgozók munkája, így társadalmi integrációja könnyebbé válik.

KategóriákMETÁL