Sajtóközleményben tudatta a Pécsi Tudományegyetem a hírt, hogy holnaptól, határozatlan időre felfüggesztik a pécsi orvosztanhallgatók gyakorlati képzését. A PTE-n, s annak közvetlen régiójában továbbra sincs az egyetem tudomása szerint igazoltan koronavírussal fertőzött személy.

A cikk a hirdetés után folytatódikA közlemény így szól:

“A Pécsi Tudományegyetem március 11-től határozatlan időre felfüggeszti a klinikai gyakorlati képzését. Az egyetem ezen felelős döntésével szeretné megőrizni a betegek és az egyetemi polgárok biztonságát, és fenntartani az eddig megtett megelőző intézkedések hatékonyságát. Az elméleti, klinikán kívüli egészségügyi oktatás természetesen az eddig megszokott, normál mederben folyik tovább.

Fontos hangsúlyozni, hogy sem a Pécsi Tudományegyetemen, sem annak közvetlen régiójában továbbra sincs tudomásunk igazoltan koronavírussal fertőzött személyről.

A PTE a maximális óvatosság elvének szem előtt tartásával, és az illetékes szakhatóságok szakmai útmutatásának megfelelően jár el a továbbiakban is.”

Az ünnepi szenátusi ülés is elmarad

A március 15-ei megemlékezéssel egybekötött Díszdoktoravató Ünnepi Szenátusi Ülést is elhalasztja a Pécsi Tudományegyetem, ezt is sközlemémyben tudatták. Egy később kijelölendő időpontra lesz halasztva az esemény.

Mint írják, a PTE ezen felelős döntésével – más felsőoktatási intézményekhez hasonlóan – szeretné megőrizni az egyetemi polgárainak biztonságát és fenntartani az eddig megtett megelőző intézkedések hatékonyságát.

Címkék:
KategóriákMETÁL