Hoppál Péter már megint úgy dicsekedett a Facebookon, mintha egy Jobbik-Momentum-MSZP-aktivista dolgozna be neki posztíróként heti kétszer, féláron.

A cikk a hirdetés után folytatódikMost egy gyanús/érdekes festményügy miatt került a figyelem középpontjába a kulturális államtitkári teendőket a pécsi Fidesz gatyába rázásának feladatára cserélő(!) országgyűlési képviselő.

A legutóbb azzal dicsekedett, hogy kitöltötte a legújabb nemzeti konzultációs papírost, talán megfeledkezve kissé arról, hogy hetekkel korábban is posztolt egy hasonlót. És kétszer azért úriember nem tölt ki ilyesmit a neve alatt, pláne nem másképpen. 

Most pedig a Magyar Kultúra Napján dicsekedett el azzal a fészen, hogy festményeket helyezett el nála letétbe a Janus Pannonius Múzeum. Mindezt a 444.hu szúrta ki, amely január 22. apopóján összegyűjtött néhány arra érdemes kormánypárti politikus Facebook-posztját. Hoppálnak volt egy mág inkább témába vágó is, bár nem annyira frappáns és egyedi, mint az azt követő festményes. Amin viszont a képviselői tárgyalóját mutatta be a szép és értékes festményekkel.

Az újabb lebukás új kérdéseket vet fel. Amiket el is küldtünk első körben a Janus Pannonius Múzeumnak, ma délután. A választ még várjuk. Arról érdeklődtünk, kinek az ötlete volt a festmények letétbe helyezése, az milyen módon és körülmények közt történt.

A másik érdekes ügy, az az, hogy ezek szerint Hoppál Péternek van egy szép képviselői tárgyalója is, amiről eddig nem tudtunk. Azt sejtjük ugyanis, hogy ez a tárgyaló a pécsi városházán lehet. Aminek, ha igaz ez a feltevés, szintén érdekesek lehetnek a feltételei. Az erről szóló kérdéseket megküldjük a képviselőnek, s a lapunknak amúgy nem túl sűrűn válaszoló városházának is szerda reggel. Annyit tudtunk korábban – ezt maga Hoppál Péter mondta nekünk ?, hogy volt arra nézvést szándék, hogy a városházán is legyen tárgyalója/irodája Hoppálnak. Mármint a, Csizi Péter parlamentből való kipottyanása miatt kényszerűségből felszámolt Jókai téri képviselői iroda helyett. Ám eddig úgy tudtuk, ez a terv nem szökkent szárba.

Cikkünket dicsérettel zárjuk, a két festmény ugyanis, amit láthattunk Hoppál-képviselő fotóján, Keserü Ilona és Lantos Ferenc művei. Ezért pedig jár az elismerés, még ha egy volt kulturális államtitkártól minimum elvárás is az, hogy értsen a művészetekhez is.

KategóriákMETÁL