A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara oldalán jelent meg a tájékoztató, mely szerint a pécsi Rovitex, a Pécsi Tudományegyetemmel együttműködve megkezdte a minősített maszkok gyártását.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz ország több pontján textilipari cégek, kisebb vállalkozások állnak át maszkok gyártására. Pécsen a Rovitex Kft. minősített maszkok gyártásába kezdett. A sebészi maszk nem véd meg teljesen a koronavírustól, de csökkenti a fertőződés kockázatát és kifejezetten csökkenti a fertőzés átadásának a kockázatát.

Mai napon a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a céggel történő megegyezés keretében elindította a céges igények felmérését és a megrendelések koordinálását a vállalkozással – olvasható a kamara koronavírussal kapcsolatos információkat gyűjtő oldalán: https://pbkik.hu/koronavirus/

Frissítés (13.20): Úgy tudjuk, hogy napi tízezres nagyságrendben folyhat a gyártás. Az is kiderült, hogy két típusról az MSZ 4209:2011 egészségügyi szabványnak megfelelő, sterilizált és tisztításra alkalmas maszkokról van szó.

KategóriákMETÁL