A legújabb, február 28-ig megérkező 3 milliárd forintos állami gyorssegély-hitel fedezetéül is fel kellett ugyanis ajánlani egy ingatlant a pécsi önkormányzatnak, és ez nem más volt, mint a Kodály Központ.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz ország egyik legjobb, ha nem a legjobb koncerttermét, a 2010-es pécsi EKF-program egyik szimbolumát zálogosította el a Páva-Hoppál-Csizi hármas. A csütörtöki pécsi közgyűlés egyik szavazásán ugyanis a pécsi fideszes képviselők az igen gombot nyomták meg arra, hogy a Kodály Központot ajánlják fel a február végéig érkező 3 milliárdos állami hitel fedezetéül. Ez pedig egy rendes banki üzletnek is megfelel, hiszen a végül 2010. év végén átadott 11 ezer négyzetméteres Kodály Központot ugyanis kb. 6,8 milliárd forintból építették fel, 5,25 milliárdos európai uniós támogatással (teljes költséget tekintve mintegy 7,3 milliárd forintért).

A pécsi hiányról, és az állami hitel valós mértékéről ITT írtunk hosszabban.

 

Itt pedig éppen a Kodály Központ előtti lépcsőkön lépked a pécsi kulturális államtitkár, Hoppál Péter.

 

Sőt, igencsak szereti az államtitkár ezt a helyszínt, reméljük, ha mégis beüt a krach, állambácsi engedi majd még őt itt sétálni, sőt talán még vezényelni is.

 

 

 

 

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

 

 

KategóriákMETÁL