Egyértelmű volt, hogy ezt a döntést sokáig már nem tudják halasztani. Nemrég a Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte azt újságírókkal, hogy a parlamenti pártok közt ebben teljes az egyetértés. Már hétfőtől elrendelhetik az iskolák bezárását. Holnap estig döntenek.

A cikk a hirdetés után folytatódik20.25 – Orbán Viktor negyed tízkor bejelentést tesz

A koronavírus tájékoztató oldalon, a magyar kormány, valamint a miniszterelnök hivatalos Facebook-oldalán 21.15-kor bejelentést tesz Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírusról – erről az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke tájékoztatta pénteken este. Nyilvánvalónak tűnik, hogy a miniszterelnök az iskolák hétfőtől érvényes bezárását jelenti be, persze, biztosat majd csak este negyed tíz után fogunk tudni, természetesen beszámolunk a fejleményekről. Az is kérdés, hogy kizárólag csupán az iskolák bezárását jelentik be, vagy az összes oktatási és nevelési intézményét, a bölcsődétől a gimnáziumokig és szakképző iskolákig.

Korábban írtuk

Valamennyi parlamenti párt egybehangzóan az iskolák hétfői bezárása mellett foglalt állást a koronavírus terjedése miatt a pénteki hétpárti megbeszélésen – közölte Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter újságírókkal.

Majd úgy fogalmazott, hogy ő is ezt fogja a kormány felé tolmácsolni. A hírt a várható fejleményről mi az Indexen olvastuk.

Gulyás Gergely azt mondta, hogy Magyarországon a megbetegedések száma az egyik legalacsonyabb Európában, és az operatív törzs véleménye szerint ez a döntés most még nem indokolt, de azt látják, hogy nagyon sokan aggódnak a gyermekeikért. 

KategóriákMETÁL