Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1763 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. És elhunyt újabb 14 idős, krónikus beteg is.

A cikk a hirdetés után folytatódikEzzel 156 főre emelkedett az elhunytak száma. 18 főre nőtt a Pesti úti idősotthon elhunytjainak száma. 111 fővel nőtt a fertőzöttek száma, ezzel 1763 személyt tartanak nyilván hivatalosan új típusú koronavírus-fertőzöttként. A hivatalos adatok szerinti, pillanatnyi halálozási mutató 8,8%-os.

A kormányzati tájékoztatási honlap adatai szerint 847 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, és 63- fő van lélegeztetőgépen.

Mint írták pénteken reggel, a betegek számának növekedése miatt a kórházak országszerte növelik ágykapacitásaikat készülve a tömeges megbetegedések fázisára. Mindezidáig 207-en távoztak gyógyultan a kórházból.

Baranyában egy fővel nőtt a hivatalosan nyilvántartott COVID-19-fertőzöttek száma, 32-ről 33 főre nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Budapesten és Pest megyén kívül továbbra is Fejér megyében van a legtöbb fertőzött jelenleg, 128 fő. Budapesten 883 főt tartanak nyilván fertőzöttként.

KategóriákMETÁL