Még nem halt meg ennyi ember egy nap alatt: 5 újabb halálos áldozat. És nem, nem nőtt 10 ezer fővel egy nap alatt a karanténban lévők száma. Csupán változtattak az eddig közölteknek: korábban a kórházi karanténban lévőket, most a hatósági házi karanténban lévőket sorlták fel. A világban mindeközben egymillió fő fölé emelkedett a nyilvántartott fertőzött személyek száma.

A cikk a hirdetés után folytatódikElhunyt újabb 5 idős krónikus beteg, ezzel már 26 fő a magyarországi új típusú koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak a száma. Ennyi ember méág nem halt meg hazánkban egy nap alatt, akiket hivatalosan is az új típusú koronavírus áldozatiként tartottak nyilván. A gyógyultak száma 43 főre emelkedett.

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), 623-főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Baranya megyében két fővel nőtt a regisztrált fertőzöttek száma, már 21 baranyai személynél azonosították a koronavírus kórokozóját.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat, írta a tájékoztatási honlap.

Mint hangsúlyozták, az eddigi elhunytak adataiból is látszik, hogy a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Viszont változtattak az eddig közöltekhez képest: korábban a kórházi karanténban lévőket, most a hatósági házi karanténban lévőket sorlták fel. Így hatalmas az eltérés: de nem, nem nőtt 10 ezer fővel egy nap alatt a karanténban lévők száma. Csupán megtudtuk, hogy hatósági házi karanténban most mennyien vannak: 10 668 fő. A kórházi karanténban lévők száma száz alatt volt még a napokban, eddig ezt az adatot tüntették fel.

A világban mindeközben egymillió fő fölé emelkedett a nyilvántartott fertőzött

KategóriákMETÁL