Mindeközben zajlik az egyetemi és a főiskolai felvételi folyamat is – mindezekről a koronavírus elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatója előtt Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára beszélt.

A cikk a hirdetés után folytatódikSőt július 9-ig a felvételizők még változtathatnak a megjelölt intézmények sorrendjén az államtitkár tájékoztatása szerint.

A felvételi eljárást a legszigorúbb egészségügyi és biztonsági szabályok betartása mellett folytatják.

A felvi.hu-n lesz elérhető az az ügyintézési felület, ahol a felvételizők, ha akarják, tudják módosítani az adatokat. De nem csak változtatni lehet, hanem pótolni is, elmaradt, de fontos dokumentumokat is becsatolni akár.

Hetvenötezren kaphatnak idén diplomát. Akik idén diplomáznak, azok számára nem kell a diploma megszerzéséhez az egyébként ahhoz szükséges, kötelező nyelvvizsga.

Schanda Tamás beszélt a szakképzésben tanulók szakmai vizsgáiról is. Azt mondta, hogy a megváltozott körülmények között is törekednek arra, hogy a fiatalok versenyképes tudásra tegyenek szert.

Elmondta, hogy a kormánynak benyújtott javaslatuk szerint a szakmai vizsgák írásbeli részét megtartanák, ahogyan a gyakorlati vizsgákat is.

Így tehát az idén is április 30-áig tartó tanév után, májusban lennének az írásbeli szakmai vizsgák (szóbeli nem lenne egyik szakmában sem), és a javaslat értelmében szintén májusban tartanák meg a gyakorlati vizsgákat is.

A vizsgáknál természetesen minden egészségügyi szabályt be fognak tartani, ígérte az államtitkár.

KategóriákMETÁL