Tegnap írtuk meg, hogy az általános iskolákból is gyűjtik a bevethető pedagógusokat, és hogy legalább egy tankerület (a pécsi) azt is kérte az iskolaigazgatóktól, hogy számoljanak be a minisztériumi kérésre nemet mondó tanár kollégákról is. Most a legújabb kapcsolódó hír, hogy már egyetemistákat is toboroznak a 2020-as érettségihez felügyelőnek. Az iskolák kérnék a náluk gyakorlaton lévő “kistanárokat” a felügyeletben való részvételre.

A cikk a hirdetés után folytatódikTanár szakos hallgatókról van szó. Akiket kötelezni persze nem lehet arra, hogy vegyenek részt az érettségin felügyelő tanárként, és segítsék ezzel a lebonyolítást, de önként ezt vállalhatják is.

Az ELTE Tanárképző Központ ki is adott ezzel kapcsolatban egy közleményt. Abban a tanár szakos hallgatóknak az érettségi vizsgákon való részvételéről és a hosszú gyakorlat időtartamáról azt írták, hogy megerősítik azt a korábbi állásfoglalásukat, miszerint a tanár szakos hallgatók online teljesíthetik a szaktárgyi tanítási és az összefüggő egyéni iskolai gyakorlatot.

Az ELTE Járványügyi Operatív Koordináló Testülete állásfoglalása szerint a hallgatók nem kötelezhetők az iskolákban az érettségi vizsgákon való részvételre, ugyanakkor ha a hallgató önként vállalja a részvételt az érettségi vizsgák felügyeletében, akkor a JOKT április 20-ai állásfoglalása szerint nincs akadálya a hallgató személyes közreműködésének.

Viszont nem érheti hátrány a hallgatót a gyakorlaton, ha nem vállalja a személyes részvételt bármilyen ok miatt, a gyakorlóhelynek másként szükséges biztosítania az onlineteljesítés feltételeit.

Mint ismert az idei érettségi időpontja nem változott, azt május 4-étől tartanák meg, csupán nem lennének szóbelik, avagy csak néhány tantárgyból. És ez pont egy nappal azt követően lenne, amelyre a kormányfő és szakértői a magyarországi koronavírus-járvány tetőzését várják.

Szupermen-mérő, teszt üzemmód

Szupermen-mérő, teszt üzemmód – Coub – The Biggest Video Meme Platform by Attila Babos

KategóriákMETÁL