Megállapodás történt tehát egy kulturális ügyben, amit közös közleményben tudattak, ami biztató fejlemény az elmúlt napok pécsi kulturális híreihez képest.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A Pécsi Országos Színházi Találkozó lebonyolításáért felelős cégnek új vezetője, sőt, új vezetői vannak. Az ügyvezetői pozíciót POSZF NKft.-ben április 9-től Márta István zeneszerző, fesztiváligazgató, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke és Moravetz Levente színész, rendező, író tölti be az idei év végéig. Mint ismert, a korábbi ügyvezető Magyar Attila volt, aki korábban a ZSÖK és a Janus Pannonius Múzeum gazdasági vezetője is volt. Márta István pedig jelképesen egy újabb fontos megbízással tér vissza Pécsre, hiszen a fentieken túl róla azt is tudni, hogy az Új Színház igazgatói pozíciója után a ZSÖK ügyvezetője volt Vincze Balázs előtt.

A közleményt Vidnyánszky Attila, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke és Rózsa Zoltán, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője közösen jegyzik. Így hangzik szó szerint:

“Új ügyvezetők a POSZF NKft. élén

A POSZT-ot szervező Pécsi Országos Színházi Fesztivál Nonprofit Kft. (POSZF) ügyvezetői feladatait április 9-től Márta István és Moravetz Levente látja el kettős ügyvezetésben 2020. december 31-ig.

A POSZF NKft. korábbi ügyvezetője, Magyar Attila februárban lemondott pozíciójáról, ennek elfogadásáról és az új ügyvezető megbízásáról a társaság taggyűlése hozott döntést.

A tulajdonosi jogköröket gyakorló két szervezet, a Magyar Teátrumi Társaság és a Zsolnay Örökségkezelő NKft. egyhangúlag igennel szavazott a jelöltekre, így ennek értelmében az ügyvezetői pozíciót április 9-től Márta István zeneszerző, fesztiváligazgató, a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke és Moravetz Levente színész, rendező, író tölti be ez év végéig.

Az új ügyvezetők a jelenlegi helyzet áttekintése után adnak tájékoztatást a Pécsi Országos Színházi Találkozó ez évi megrendezésének lehetőségével kapcsolatban, a jubiláló fesztivállal összefüggésben, azonban az már most kijelenthető, hogy az új koronavírus-járvány miatt nem az eredetileg tervezett, júniusi időpontban valósul meg.

Pécs, 2020. április 28.

Vidnyánszky Attila

elnök

Magyar Teátrumi Társaság

Rózsa Zoltán

ügyvezető

Zsolnay Örökségkezelő Nkft.”

KategóriákMETÁL