Koronavírusos lett Hoppál Péter baranyai fideszes országgyűlés képviselő is egy héttel ezelőtt, mint arról beszámoltunk akkor. A Facebookon talán legaktívabb baranyai politikus az imént ismét posztolt, a közösségi média felületén üzent követőeinek, és próbált jótanácsokkal szolgálni azoknak, akik még a fertőzés előtt vannak. Az azért kirajzolódott, hogy Hoppál nem úszta meg gyenge tünetekkel a fertzőzést, mostanra azonban már jobban van.

A cikk a hirdetés után folytatódikA múlt vasárnap számolt be a Szabad Pécs arról, hogy Hoppál Péter is elkapta a koronavírust, amit a Facebookon is bejelentett.

A baranyai fideszes képviselő, a pécsi Fidesz elnöke most ismét posztolt, ismét a betegségről, most azonban már jótanácsokkal szolgált, ezért az alábbiakban idézzük a szavait. Amúgy Hoppál Péter (persze részben lehettek digitális munkatársai is) aktív volt az elmúlt egy hét alatt. Például arról is beszámolt, hogy fontos levelet vitt neki a posta: miniszteri biztossá nevezte ki újabb egy év időtartamra Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Hoppál Péter a kulturális alapellátás kiterjesztésének összehangolásával kapcsolatos feladatok ellátásáért felelős miniszteri biztos mostantól.

Visszatérve a jótanácsokra és a betegségére! Annyi jól látszik a bejegyzésből, hogy a politikus sem úszta meg a fertőzést, nemhogy tünetmentesen, de enyhe tünetekkel sem, napokig feküdt, és komoly izomfájdalmai voltak, láza is, és később a szag- és ízérzékelését is elvesztette. Persze, még így is szerencsés, mert pl. kórházi ellátásra nem szorult.

„Egy hete vagyok koronavírusos, allább összegzem a tapasztalataimat” – írta.

1. Tünetek:

Enyhe száraz köhögéssel kezdődött számára a betegség, a második naptól hullámzó hőemelkedése volt. Gyakorlatilag szinte folymamatosan náthás volt, fejfájással, fáradtsággal, szédüléssel küszködött. A torokfájás jön-megy, írta. A szaglását és az ízlelését a karantén negyedik napján veszítette el. Igen erős izomfájdalom gyötörte öt-hat napon át, ami tegnap óta mérséklődik.

2. Terápia:

C- és D-vitamin emelt mennyiségben.

Sok folyadék, tea bevitel.

Aki teheti, fokhagyma, méz, echinacea csepp napi szedése, mert ez jót tesz.

Fájdalomcsillapítás. Magasabb láz ellen hűtőfürdő. Sok szellőztetés, esetenként kis mozgás kinti levegőn. Fizikai és szellemi megerőltetés kerülése.

3. Figyelmeztetés

„Vegyük nagyon komolyan, és tartsuk be a megelőzéssel kapcsolatos szabályokat!” – fogalmazott

4. Ha a tünetek alapján van esélye, hogy elkaptuk, azonnal különüljünk el, telefonon jelentkezzünk háziorvosunknál, írta az országgyűlési képviselő.-

A poszt végén pedig megköszönte a rengeteg ismerős és ismeretlen jókívánságot, üzenetet, tanácsot, javaslatot és imádságot.

Hoppál Péter otthonában, fertőzötten, maszkban – Forrás: Hoppál Péter Facebook-oldala
KategóriákMETÁL