A vállalkozások jelentős részének okoz problémát az általuk működtetett üzlethelyiségek bérleti díjának kifizetése, hiszen forgalmuk és bevételük gyakorlatilag megszűnt, olvasható egy, Hoppál Péter országgyűlési képviselői irodája aláírással szerkesztőségünkbe is eljutott levélbven. csütörtök délutáni sajtóközleményében. Arra a felmérésre hivatkoznak, amelyet egy bő hét alatt beérkezett jelzésekből állítottak össze.

A cikk a hirdetés után folytatódikHoppál Péter levélben fordult ezért Pécs önkormányzata vezetőjéhez és a két nagy pécsi üzletház tulajdonosaihoz.

Lapunk mindeközben tud olyan esetről is, hogy egy egyházi tulajdonú pécsi bérleményből azért tervez kiköltözni egy kereskedelmi egység, mert a tulajdonos egyetlen forint bérleti díjat nem engedett el, miközben a boltot be kellett zárni a veszélyhelyzet kihirdetése miatt, a forgalom nullára való visszaesése miatt.

Persze az is érdekes, hogy a kormányt és Orbán Viktort is keresték-e levélben, hogy az országos “mentőcsomagról” érdeklődjenek, de erről külön, véleménycikkben foglalkozunk hamarosan.

Frissítés: péntek 12.00

Hoppál írt Péterffynek, hogy segítsen a helyi vállalkozásoknak, de kérdés, Orbánnak is írt-e hasonló levelet

A fent említett sajtóközlemény, szó szerint így hangzik:

„Sajtóközlemény

Dr. Hoppál Péter Pécs országgyűlési képviselője két héttel ezelőtt felhívást intézett pécsi és Pécs környéki mikro-, kis- és közepes vállalkozáshoz, hogy a segítségükkel problématérképet lehessen felállítani a koronavírus-járvány miatt kialakult gazdasági helyzetben. 

A közel száz visszajelzés alapján készült felmérésből egyértelműen kiderült, hogy a vállalkozások jelentős részének okoz problémát az általuk működtetett üzlethelyiségek bérleti díjának kifizetése, hiszen forgalmuk és bevételük gyakorlatilag megszűnt. 

Képviselő úr ezért levélben fordult Pécs város polgármesteréhez, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatójához, valamint a nagyobb pécsi bevásárlóközpontok, az Árkád Pécs és a Pécs Plaza tulajdonosaihoz, melyben arra kéri őket, hogy idézet : „haladéktalanul vizsgálja meg a bérleti díjak időszakos elengedésének lehetőségét, hogy amelyik vállalkozásnak segít ez a gesztus, az így képes legyen fennmaradni. Remélhetőleg ezáltal szavatolható a cégek mielőbbi újraindulása, későbbi hatékony működése. Ellenkező esetben tömegesen mehetnek tönkre pécsi vállalkozások.

Dr. Hoppál Péter Országgyűlési Képviselői Irodája

KategóriákMETÁL