Mindezt Péterffy Attila az éppen zajló újabb, immáron negyedik online fogadóórán is elmondta, de a Szabad Pécs ma délelőtt már rákérdezett erre. És az első kérdéscsokor éppen a maszkokkal kapcsolatos. Nem, nem igaz, hogy elfogyott Pécsett a maszk-alapanyag.

A cikk a hirdetés után folytatódikMint azt a pécsi önkormányzattól a Szabad Pécs megtudta, kedd óta postázzák a pécsieknek ingyenesen ígért maszkokat, a beharangozott módon. Azaz a Magyar Posta viszi ki, borítékba helyezik be, és a maszkokon és azokhoz mellékelt használati utasításon kívül a PAPI-programról is ven a borítékban egy tájékoztató. Minden háztartásba két maszk jut, amit a pécsi Rovitexben varrnak.

Meszesen kezdték el a maszkok kipostázását, szerdán Újhegyen kézbesítették őket, a tervek szerint a következő két hétben minden háztartásba eljutnak a maszkok, írta az önkormányzat megkeresésünkre.

Volt olyan kérdés, ami arra a pletykára vonatkozott, hogy elfogyott Pécsett a maszk-alapanyag, de ezt cáfolta a polgármester.

Gyerekek miért nem kapnak maszkot, ez a kérdés is szóba került. A gyerekek nem kapnak. Az önkormányzat azt szeretné, hogy aki csak teheti, maradjon otthon, az ingyenesen osztott maszkokat azért biztosítják a pécsieknek, hogy azokat munkába járáshoz, bevásárláshoz használják, azaz a legszükségesebb olyan tevékenységek miatt, amelyek miatt el kell hagyni az otthont, és amelyeket felnőttek végeznek.

Itt is tudják követni az újabb pécsi polgármesteri online fogadóórát.

KategóriákMETÁL