Közleményt küldött a pécsi városháza hétfőn délután annak az adóirodai dolgozónak a koronavírus-tesztjéről, akinek a férjénél pozitív lett egy koronavírus-teszt. És ami miatt bezárták a múlt pénteken az adóirodát, amely azonban a héten zárva tart. A többi dolgozó teszteredménye is meglesz a hét második felében.

A cikk a hirdetés után folytatódikA koronavírusos pécsi adóirodás kontaktszemélyről EBBEN a cikkben írtunk.

Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs

A hétfői városházi közlemény pedig az alábbi:

Negatív lett a pécsi adóirodai dolgozó koronavírus tesztje

Mint ismert, április 23-án, csütörtökön este a Pécs Megyei Jogú Város Adóügyi Osztálya egyik munkatársának házastársán elvégzett új koronavírus gyorsteszt pozitív eredményt mutatott. Kollégánk és férje is tünetmentesek voltak és ma is azok, a teszt elvégzésére azért volt szükség, mert a házastárs új munkahelyén ezt szükségesnek látták.

Pénteken kollégánkon klinikai szintű tesztet végeztek, ennek eredménye negatív lett, azaz a megbízható PCR teszt nem mutatta ki rajta a koronavírus-fertőzést.

Szombaton a pécsi önkormányzat Adóügyi Osztálya Endresz György utcai épületének teljes fertőtlenítését elvégeztettük. Az adóiroda ezen a héten zárva tart. Hétfőn reggel 8 órakor megkezdődött annak az 56 önkormányzati dolgozónak a klinikai szintű koronavírus-tesztelése, akik a szóban forgó adóügyi munkatársunkkal találkoztak az elmúlt hetekben. A tesztek eredményére legkésőbb csütörtökig számítunk, és nyilvánosságra fogjuk hozni őket.”

KategóriákMETÁL