FRISSÍTVE!! A Budai vám környékén, hétfőn és kedden reggel. Pont ott, ahol félpályás útlezárással tiltakoztak.

A cikk a hirdetés után folytatódik



FRISSÍTÉS 14.45

Megkerestük cikkünk megjelenésekor a pécsi önkormányzat cégét, a Biokom NKft.-t, hogy tudnak-e arról valamit, hogy a közterületi lámpák miért nem égtek éppen a tüntetés helyén és idején. Két egymást követő napon sem, a szervezők elmondása szerint. Miközben a „hétfői sötétség” után kedden ismét világítottak azt útlezárás előtt a lámpák, majd ismét kihunytak. Választ tőlük nem kaptunk, semmilyen formában. Emiatt megkerestül az E.ON-t is, amely üzemelteti a közterületi lámpákat. A válasz szerint egy, nagyjából 50 lámpát vezérlő központban hibásodott meg az időzítő, amely a szóban forgó területet is érintette. A meghibásodás annyit jelentett, hogy a város minden más lámpájához képest az időzítő korábban kapcsolt be délután/este, viszont korábban is kapcsolt ki hajnalban/reggel. A meghibásodást már jelezték nekik hétfőn, de csak kedden volt mód a szabályzatuknak megfelelően azt kijavítani. Ez kedden délelőtt végül megtörtént, így szinkronban lesznek most már a tüntetés területét bevilágító lámpák is. Arra a kérdésünkre, hogy külső ember, aki magas szinten ért az elektromossághoz hozzáférhetett-e a területen lévő lámpákat vezérlő egységhez, az E.ON válasza az volt, hogy ez nem lehetséges, elzárt területen van ugyanis a vezérlő. Szerintük ez az állapot egyébként már korábban, akár hosszabb ideje is fennállhatott, de valószínűleg eddig senki sem jelentette a meghibásodászt/időbeli eltérést.

Lapunk mindehhez csak annyit tesz hozzá, hogy ötven lámpa meghibásodása/időbeli eltérés a fel-/lekapcsolásban elég nagy területet érinthet, de amiatt furcsa kissé, mert a tüntetés egy egyszámjegyű főút városi szakaszát érinti.

Korábban írtuk

A tüntetők egyébként módosítottak az időponton már a második napon, nem 5 és 10 óra, hanem 6 és 9 óra között tüntetnek, a cél ugyanis akkor kivonulni, amikor annak hatása van. Így szerdától péntekig így lesz ezen a héten.

És képzeljék, amint azt a Szabad Pécs a szervezőktől megtudta, hétfőn és kedden reggel is kihunyt a fény négy köztéri, a 6-os számú főut Pécs-keleti szakaszát megvilágító „Tiborcz”-lámpából. Pont ott, ahol a szakszervezetek szervezésében éppen félpályás útlezárásos tiltakozás zajlott. (OK, a másik előre bejelentett helyszínen, Cserkútnál nem volt ilyen jelenség.)

De azért meg kell jegyezni azt a részletet is, hogy csak azon az oldalon, és azon a szakaszon égtek ki hirtelen a lámpák, ahol a félpályás lezárás van, pont a tiltakozó autók sora felett. És kb. pont akkor, amikor a tiltakozás kezdődött, előtte égtek a lámpák. Véletlen lenne? Alighanem! De azért micsoda véletlen!

KategóriákMETÁL