Az eddigi korlátozások értelmesek és sikeresek voltak. Lelassították a járvány terjedését. Ezért a kijárási korlátozást meghosszabbítják. A polgármeseterek hétfő 24 óráig további speciális szigorító szabályokat vezethetnek be.

A cikk a hirdetés után folytatódikHatározatlan időre meghosszabbította a kijárási korlátozást a jelenlegi formájában a kormány.

A hírt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be. Mint mondta, két hete rendelték el, és tudja, hogy ez nehéz ügy, de most szombaton lejár és dönteniük kell. Ráadásul húsvét is jön.

Éppen ezért kikérte a polgármesterek, rendőrök, járványügyi szakemberek és tudósok véleményét, akik egyöntetűen azt mondták, hogy az eddigi korlátozó intézkedések értelmesek és sikeresek voltak, mert lelassították a járvány terjedését. Ezért a kijárási korlátozást meghosszabbítják, mégpedig határozatlan időre. Ugyanakkor hetente mérlegelnek és döntenek majd az esetleges hosszabbításról/fenntartásról.

Döntöttek arról is, hogy a polgármesterek speciális jogosítványt kapnak: hétfő 24 óráig további speciális szigorító szabályokat vezethetnek be a saját településükre nézve. Vagyis az rájuk lett bízva, hogy a jelenlegi korlátozást elégségesnek tartják, vagy akár bevezessenek ennél súlyosabb korlátozást. Itt, hogy mikre gondolhatnak még a polgármesterek, a miniszterelnök nem részletezte. 

Azt kérte azonban mindenkitől, hogy tartsák be a korlátozó szabályokat, ne tartsanak összejöveteleket, tartsák a távolságot a közterületeken, és fokozottan vigyázzanak az idősekre és egymásra.

„Fogadjuk el, hogy ez a húsvét másmilyen lesz, mint amilyenek a húsvétjaink lenni szoktak”

KategóriákMETÁL