A DK Pécs még tegnap este adott ki közleményt a harmadik pécsi alpolgármester megválasztása kapcsán, valamivel hoszabban “beszélve”, de lényegében megerősítve azt, amit korábban is mondtak, hogy nem támogatják a harmadik pécsi alpolgármester kinevezését. Ma pedig egy, a DK pécsi városházi frakciója életében jelentősnek mondható változás történt.

A cikk a hirdetés után folytatódikHogy van-e közvetlen összefüggés a DK pécsi városházi frakciója által szombaton este bejelentett friss hír, és az elmúlt napokban a harmadik pécsi alpolgármester kinevezése kapcsán keletkezett politikai vihar között, arról legfeljebb sejtéseink vannak. Nem zárjuk ki természetesen.

Mindenesetre a hírt Kunszt Márta, a DK frakcióvezetője Facebook-oldalán olvastuk. Kunszt Márta azt írta, hogy “Eltelt egy év, átadtam a stafétabotot. A Mindenki Pécsért-DK frakcióvezetőjének Zag Gábort választottuk a mai frakcióülésen.”

Vagyis ma frakcióülést tartottak, és ez a döntés született.

Mint megírtuk, Kunszt Márta végül megszavazta a harmadik alpolgármester, Nyőgéri Lajos alpolgármesteri kinevezését, noha ott is jelezte, és előtte a DK írásban is jelezte, hogy nem értenek egyet a pozíció létrehozásával. Később az is kiderült, hogy a polgármester által javasolt jobbikos Fogarasi Gábort elsősorban a DK nem akarta a poszton látni, ez után lett az MSZP-s Nyőgéri Lajos a jelölt. Amint azt ma mi is megírtuk, Péterffy Attila azt mondta , hogy alapvetően a városházi munka felgyorsítása és a választási ígéretek betartása miatt kívánt harmadik alpolgármestert kinevezni.

A DK Pécs tegnap este még egy sajtóközleményt is kiadott, ami így hangzott:

„Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének legnagyobb frakciója, a Mindenki Pécsért – DK frakció az alábbi nyilatkozatot teszi A Demokratikus Koalíció közgyűlési frakciója arra kéri a polgármester urat, hogy a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet idején tartózkodjon attól, hogy a járvánnyal közvetlen összefüggésben nem lévő ügyekben a Pécs város választóinak többségét képviselő frakciók egyetértése nélkül döntést hozzon. A veszélyhelyzet a járványügy kezelése érdekében ad felhatalmazást, nem pedig azért, hogy a polgármester úr saját tetszése szerint alakítsa a város fontos dolgait. Arra kaptunk felhatalmazást a pécsiektől, hogy nyugodtan, közös akarattal és munkával jobbá tegyük a város életét. Arra biztatjuk a polgármester urat, hogy bízzon a város polgárainak bölcsességében és azokban a képviselőkben, akiket megválasztottak. Abban vagyunk érdekeltek, hogy közösen legyünk sikeresek. A Demokratikus Koalíció közgyűlési frakciója továbbra sem támogatja harmadik alpolgármester kinevezését.”

KategóriákMETÁL