Az óvodai és iskolai étkeztetésről juttatott el sajtóközleményt szerkesztőségünkbe a pécsi önkormányzat. A közleményt, annak kiemelt fontossága miatt szó szerint idézzük.

A cikk a hirdetés után folytatódik„Az új koronavírus járvány miatt a kormány elrendelte az oktatási intézményekben a tantermen kívüli digitális oktatási munkarendet. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának ezzel együtt továbbra is jogszabályi kötelessége ellátni az intézményi gyermekétkeztetést az iskolások és óvodások részére. Igyekszünk minden étkezési igényt maradéktalanul kiszolgálni, alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez. A cél az, hogy mindenki hozzájusson a szolgáltatáshoz, aki igényli, akkor is, ha a gyermek egyébként nem önkormányzati intézménybe jár – senkit sem hagyunk ellátatlanul!

Az alábbiakban néhány fontos tudnivalót teszünk közzé az étkezés megszervezését végző Pécsi Ellátó Központ Közétkeztetési Osztályának kérésére.

  • Az étel igénylése a veszélyhelyzet előtti munkarend szerint, változatlanul történik, az osztály munkatársainak közreműködésével.
  • Nem változott az étkezési térítési díj összege, változatlan a kedvezményes étkezés jogosultsági rendszere is a gyermekvédelmi törvény szabályozása alapján.
  • A fentieknek megfelelően a közétkeztetést minden Pécset élő gyermekeknek igényelheti a szülő, akkor is, ha nem önkormányzati oktatási intézményben tanul, amennyiben eredeti intézménye jelenleg nem tudja részére biztosítani a szolgáltatást. Ebben az esetben a szülőnek egy nyilatkozatot kell kitöltenie, hogy gyermeke bekerüljön az önkormányzati ellátórendszerbe az átmeneti veszélyhelyzet idejére. Így jogosult a közétkeztetésre minden pécsi óvodás, nappali tagozatos általános és középiskolás. 
  • Az iskolás gyermekek továbbra is menza ebéd vagy napközi háromszori étkezés formájában kérhetik az ellátást.
  • A járványra tekintettel az ételt központi kiosztó-helyekről lehet hazavinni, az intézményekben nem lehet elfogyasztani őket.
  • Az óvodás gyermekek részére a kijelölt intézményekben napközbeni ügyeleti ellátás kérhető, étkezés elvitelre szintén az ügyeletes intézményekből igényelhető.
  • A veszélyhelyzet idején a személyes kontaktusok csökkentése érdekében a Pécsi Ellátó Központ ideiglenesen bezárta befizetőhelyeit, a Közétkeztetési Osztály mindenekelőtt a banki átutalásos fizetési módot támogatja. A banki befizetéshez nyilatkozatot kell kitölteni, ami megtalálható a központ honlapján (www.elszamolohazpecs.hu) a /Közétkeztetés /„letölthető mellékletek” címszó alatt. Netbankon keresztül banki átutalással lehet fizetni, valamint szülői felületen keresztül, regisztráció után a https://pecskk.eny.hu oldalon, internetes bankkártyás fizetéssel. 
  • Fontos, hogy az étkezési igényt a PEK Közétkeztetési Osztályon vagy az ügyeletes óvodákban mindenképpen jelezni kell. A központ igyekszik a lehető legrövidebb idő alatt megrendelni az ételt a kiosztó-helyre. 

A Pécsi Ellátó Központ Közétkeztetési Osztály munkatársai rendelkezésre állnak kérdés esetén.  Információkért keressék fel az www.elszamolohazpecs.hu honlapot, írjanak az  etkezesinfo@eh-pecs.hu e-mail címre, vagy hívják az alábbi telefonszámok valamelyikét: 

30/845 6732

30/845 6713

30/850 6482

30/845 6697

30/850 6453

30/850 6453

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata”

KategóriákMETÁL