1579 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt újabb 12 beteg, írja a kormányzati tájékoztatási oldal. A legizgalmasabb változás az elmúlt 24 órában a gyógyultak számának minden eddiginél nagyobb mértékben való emelkedése: 70 fővel, 57 százalékkal nőtt a kórházakból gyógyultan távozók száma. És ez soha jobbkor nem jöhetett volna azt követően, hogy tegnap, kissé elgondolkoztató módon ugyanannyi volt a gyógyultak száma, mint a halottaké.

A cikk a hirdetés után folytatódikÚjabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1579 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, számolt be szerdán reggel a koronavírus-járvány hazai alakulásáról tájékoztató kormányzati oldal.

Elhunyt azonban újabb 12 beteg. Ezzel 134 főre emelkedett az elhunytak száma.

A gyógyultak száma azonban hirtelen nagyot, minden eddiginél nagyobbat nőtt, immáron 192 fő távozhatott a kórházakból. Mindez azt követően történt, hogy tegnap, és ez nem csak szomorú, hanem kissé megdöbbentő adat is volt, ha pillanatnyi adat is, hogy pontosan annyi volt az elhunytak és a gyógyultak száma. Sokan ezt szóvá is tették. Mára azonban szerencsére minden eddiginél nagyobb mértékben nőtt a hivatalosan gyógyultakká nyilvánított betegek száma: 70 fővel nőtt a gyógyultak száma, azaz 57 százalékkal.

A Pesti úti idős otthonban is nőtt, mind a fertőzöttek száma, 212 főre, mind az elhunytak száma, 13 főre.

A baranyai hivatalosan nyilvántartott fertőzöttek száma nem nőtt, így már negyedik napja, április 11-e óta változatlanul 29 fő a megyében igazolt koronavírus-fertőzöttek száma.

KategóriákMETÁL