Újra hálózatra kapcsol háztartási méretű kiserőműveket, például a háztetőkre telepített napelemrendszereket az E.ON a jövő héttől kezdődően, írta a társaság csütörtöki sajtóközleményében. Korábban ideglenesen felfüggesztették az újonnan telepített rendszerekhez, pl. új napelemes rendszerek hálózatba való bekapcsolásához szükséges munkákat, mint írták: a kialakult járványügyi helyzet miatt került csak erre sor, az emberek egészségének védelme érdekében. A bekapcsoláshoz azonban a mérőórák cseréje is szükséges lesz.

A cikk a hirdetés után folytatódikMint írták, az E.ON is mindent elkövet annak érdekében, hogy hozzájáruljon a koronavírus terjedésének megelőzésére tett kormányzati lépésekhez és lassítsa a járványhelyzetet.

Céljuk, hogy ügyfeleik, munkatársaik, partnereik és hozzátartozóik egészségét megóvják, ugyanakkor szolgáltatásaik biztonságát garantálják a kihirdetett veszélyhelyzet idején is.

Ezért eddig számos óvintézkedést hozott a vállalat, egyebek mellett ideiglenesen felfüggesztette a háztartási méretű kiserőművek hálózatra kapcsolását a megfelelő biztonsági óvintézkedések kidolgozásáig. Ezen biztonsági óvintézkedések bevezetését követően, április 6-tól a szolgáltatás újra elérhető lesz.

A háztartási méretű kiserőművek, azaz például a családi házak tetejére telepített napelemrendszerek bekapcsolásánál új szigorú biztonsági szabályokat alkalmaznak. A munkákat a szakemberek védőfelszerelésben, az ügyfelek és a szerelők között biztonságos távolságot tartva, a szerződések, dokumentumok személyes aláírását elkerülve végzik el.

A bekapcsoláshoz a mérőórák cseréje szükséges, ezt a biztonsági előírások miatt akkor tudják megtenni, ha a fogyasztásmérő a lakott ingatlanon kívül található. Az épületen belül vagy zárt térben található invertert a bekapcsolást végző szerelő átmenetileg az előzetesen beküldött fénykép alapján fogja ellenőrizni.

A telepítési munkákat végzők a következő időszakban minden érintett ügyfelet megkeresnek és egyeztetik a további teendőket.

KategóriákPOP