Válságos állapotban kezelnek Pécsett egy 42 éves csurgói asszonyt, akinek előzőleg a Szigetvári Kórházban volt nőgyógyászati műtétje, operáció előtt összecseréltek két üveget, ezért sóoldat helyett fertőtlenítőt kapott – számolt be az esetről szerdán este az ATV Híradója.

A cikk a hirdetés után folytatódikA 42 éves csurgói asszonyon nőgyógyászati műtétet kellet végrehajtani. A beavatkozás során a feltárt szakaszt nem sóoldattal, hanem erős fertőtlenítőszerrel mosták át, mert előzőleg összecserélhettek két üveget, számolt be róla az ATV Híradó szerdán este.

Az ATV Híradó megszólaltatta Késmárky András sürgősségi szakorvost, aki azt mondta, a hiba súlyos következményekkel jár, és akár halállal is végződhet, a fertőtlenítőszer összetevői és annak bomlási anyagai ugyanis az emberi szervezetre nézve súlyos fenyegetést jelentenek.

A rendőrség azt írta az ATV megkeresésére, hogy ismeretlen tettes ellen foglakozás körében elkövettet gondatlan veszélyeztetés miatt indítottak eljárást.

Az ATV-nek nyilatkozó ügyvéd, Meggyes Attila szerint, ha bebizonyosodik, hogy foglalkozás szabályainak a megsértésével következett be az eset, és az a sértett egészségromlásához vezetett, akkor akár 3 év szabadságvesztéssel is büntethető az elkövető.

Az ATV híradó úgy tudta, hogy “a műtős személyzet egyik tagja” a történtek után összeomlott, és őt kórházban kezelik az eset óta. Információik szerint a műtétet végző személyzetet felfüggesztették.

Az ATV megtudta, hogy a nőt jelenleg Pécsett kezelik az intenzív osztályon, állapota pedig válságos. Megj.: az ATV Híradó szerdán este adta le a riportot, a hölgy állapota azóta változhatott, csütörtökön napközben igyekszünk beszámolni az ügyről.

Az ATV szerint a Szigetvári Kórházban hírzárlatot rendeltek el, az intézmény annyit közölt, hogy jelenleg is zajlik egy belső és egy hatósági vizsgálat is, a kórház természetesen az utóbbiban is mindenben együttműködik a hatóságokkal.

KategóriákMETÁL