Két hónap kényszerszünet után nyitott meg a Pécsi Állatkert szombaton. A zoo közleményes szerint nem volt fennakadás.

A cikk a hirdetés után folytatódikMint megírtuk, a Pécsi Állatkert közel két hónapig tartó zárvatartást követően május 9-én, reggel 9 órától újra fogadta a látogatókat.

A zoo vezetése az újranyitást követően, két és fél nap után közleményt adott ki a sajtónak, aminek a lényege, hogy fennakadás nélkül indultak újra.

Mint írják, a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében az intézmény által meghatározott biztonsági előírásokat a látogatók többsége betartotta, így érkezéskor használták a kihelyezett kézfertőtlenítőket, sokan viseltek védőmaszkot és jellemzően betartották a másfél méteres védőtávolságot, valamint az épületekben előírt létszámkorlátot. Kérik, hogy ezeket a megelőző szabályokat a jövőben is kövessék a látogatók.

5-10% kedvezmény

A Pécsi Állatkert a rendelkezés visszavonásáig biztosítja a teljes árú egyéni jegyekre érvényes 10 százalékos kedvezményt, valamint a kombinált családi jegyekre kiszabott 5 százalékos árengedményt.

Maximum 400 fő – számláló mutatja a telítettséget

A biztonsági előírások szerint az állatkert területén egy időben 400 fő tartózkodhat, a hétvége során ezt a limitet azonban nem érte el a vendégek száma, így a várakozási idő nem volt több mint egy átlagos májusi hétvégén. A látogatók türelmére kizárólag az akvárium-terrárium alsó szintjén volt szükség – mivel itt egyszerre csak 20 fő tartózkodhat –, de tömeg itt sem keletkezett, olvasható a közleményben.

A látogatás tervezését könnyíti, hogy május 11-től az állatkert honlapján (pecszoo.hu) egy 5 percenként frissülő számlálón követhető az állatkertben tartózkodó vendégek létszáma.

Kevesebben voltak, de 1600 látogató így is jegyet váltott a hétvégén

A hétvége alatt összesen 1642-en keresték fel az állatkertet, amely 10 százalékot meghaladó visszaesés az előző két év azonos időszakának átlaga alapján és 17 százalékos csökkenés a májusi hétvégék átlagos napi látogatószámához képest.

Remélik, hogy a következő napokban ez az adat visszatér a korábban megszokott szintre, így a jövőben fokozatosan enyhülhetnek az állatkertre nehezedő pénzügyi gondok. Biztatják az embereket arra, hogy aki tervezi az állatkert felkeresését és egészségesnek érzi magát, az a szabályok betartása mellett látogasson el a Pécsi Állatkertbe!

A látogatás szabályairól a pecszoo.hu oldalon további részleteket olvashatnak.

KategóriákMETÁL