Illegálisan lerakott, elhasznált, így veszélyes hulladéknak számító teherautógumikat szállítottak el Martonfáról kedden. Jobb később, mint soha.

A cikk a hirdetés után folytatódikTöbbről szól hírünk mint önmagában arról, hogy kedden npközben a Pécs és Pécsvárad közt fekvő piciny falucska, Martonfa területéről egy, a Te szedd! országos akció keretében leszerződött vállalkozó elszállított néhány teherautógumit, s így a veszélyes hulladék megfelelő lerakóba került.

A napokban számolt ugyanis be arról a hírről a Szabad Pécs és az RTL Híradó, hogy Martonfa is részt vett az országos hulladékgyűjtési programban, a Te szedd! akcióban, de az csak később derült ki a számukra, hogy a 6-os út mellé, illegálisan lerakott használt teherautógumikat nem viszik el a faluból. A programban ugyanis csak kézzel biztonságosan szedhető, és a programba bevont önkormányzatok és csoportok számára kiosztott zsákokba behelyezhető ?mindennapi?, ?háztartási? hulladékot viszik el.

Bosnyák András, Martonfa polgármestere a Szabad Pécsnek azt nyilatkozta előző cikkünkben, hogy ők jelezték ezt előre, majd utólag is, a szemétgyűjtés után, de nekik senki nem szólt, hogy nem viszik el az abroncsokat. Lapunk megjegyezte, hogy ebből a szempontból nem teljesen életszerűen írták ki a program feltételeit.

A szállítólevélből tudták meg biztosan, hogy a Te Szedd program keretében vitte el a szerződött szolgáltató az abroncsot

Bosnyák András kedden már pozitív, jó hírrel hívta fel a Szabad Pécset, mondván, ismét meglepetés érte őket, de most kellemes: a Dél-Kom elszállította a Te Szedd programra hivatkozva az abroncsokat. A polgármester sikerként értékelte ezt a lépést. Azt mondta, hogy a sajtómegjelenésnek köszönhetően kedden elszállították a Te Szedd program során összegyűjtött gumiabroncsot, amit szeretne megköszönni a cég munkatársainak.

KategóriákPOP