A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, írja cikkében a kormányzati tájékoztató oldal. újabb csúcson a koronavírus miatt lélegeztetőgépre kapcsolt emberek száma. A kormányzati oldalon ma az új halálozási és fertőzésszámokról szóló cikk címe arról szól, hogy elérte az egymillió főt a beoltottak száma (mármint a legalább egy oltást megkapók száma).

A cikk a hirdetés után folytatódikEgyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról, amelyek mától lépnek életbe – írta a kormányzati koronavírus-oldal.

Az új fertőzöttek száma 2696, ezzel a járvány kezdete óta összesen 468 713 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 115, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 988 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 336 744 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 115 981 főre emelkedett.

7924 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 806-an vannak lélegeztetőgépen.

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, közel 400 ezer regisztrált idős oltását végzik ezekben a napokban is a háziorvosoknál a Sinopharm és a Moderna oltóanyagokkal és a kórházi oltópontokon a Pfizer-vakcinával. Az AstraZeneca-vakcinával való oltás e hét második felében folytatódik.

Folyamatosan zajlik az oltás, ma délelőttre már egymillió ember megkapta az oltást Magyarországon, írták. Ami nyilvánvalóan azt jelenti, hogy ennyien kapták meg már legalább az első oltást.

A korlátozásokról szóló kormányrendelet pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben.  

KategóriákMETÁL