VÉLEMÉNY ?Elfogadhatatlan, hogy egy, az Egyesült Államokban élő nyugdíjas bácsi a milliárdjai felhasználásával közvetlenül is beavatkozik a magyar választási kampány mellett most már a pécsibe is? – mondta ki egy interjúban szerdán Páva Zsolt pécsi polgármester.

A cikk a hirdetés után folytatódikPáva Soros Györgyre utalt. Nem örül annak, hogy Soros György egyik alapítványa 130 millió forintos támogatást nyújt egy pécsi alapítványnak. Ugyanis szerinte Soros terve nem más, minthogy a pécsi választásba is(!) beavatkozzon, s ?a milliói segítségével? egy olyan központ jöjjön létre Pécsett, ahol nem másért, mint a Soros-terv megvalósításáért dolgoznak. Ez ellen közgyűlési nyilatkozattal szeretnének majd tiltakozni, mondta Páva.

Páva Zsolt nem sikeres városvezető. Visszafelé mutogat ugyan, hasonlóan sikertelen országgyűlési képviselőivel egyetemben, de ettől még a több milliárdos hiányt és adósságot nem a szocialisták halmozták fel, hanem ő, aki 2009 tavasza óta vezette a várost, és akitől 2014-ig átvállalt az állam mintegy 47 milliárdos adósságot. Onnan a város adóssága ismét nulláról indult. Nemrég meg 7,5 milliárdos hiánya volt. Pont.

Páva Zsoltot aktív polgármester még, de lényegében nyugdíjazták, amikor augusztus végén a fejére ültették a Csizi Péter által vezetett bizottságot. Ha ebben változás történik/történt, az csak annak köszönhető, hogy a rossz nyelvek szerint Orbán Viktor nem volt elájulva a Csizi-Bánki-tandemnek tulajdonított ötlettől.

Páva Zsolt Soros Györgyről beszélt, csak mert az egyik alapítványa támogatott egy helyi szervezetet. Arról, ami az embereket valójában érdekli, arról nem. Arról nem, hogyan is áll ma a pécsi költségvetés, és a városi cégek szénája. Hány embert kell elbocsátaniuk, milyen következményei lesznek a felelőtlen gazdálkodásnak.

Páva Zsolt sajnálja a Pécsre, illetve a térségbe érkező 130 milliót, amit a régió civil szervezetei, köztük, vélhetően több humanitárius szervezet kaphat meg.

Páva Zsoltnak ehelyett üdvözölnie kellene, hogy valaki, látván, hogy itt fontos társadalmi feladatot végző civilek bajban vannak, támogatja a kis közösségeket.

Páva Zsoltnak üdvözölnie kellene, hogy pénz érkezik a térségbe.

Páva Zsoltnak magának is azért kellene dolgoznia nap mint nap, hogy minél több pénz jöjjön Pécsre és a térségbe is. Vagy legalábbis jóval eredményesebben annál, amit eddig letett az asztalra.

Páva Zsolt a pécsi Rádió1-nek nyilatkozott, amihez elviekben, ugye, semmi köze Andy Vajnának, de ha egyszer ennek az ellenkezője fog kiderülni, az emberek valószínűleg egy vállrándítással intézik majd el a dolgot.

Andy Vajna azok közé tartozik, akik úgy tudtak bevásárolni a magyar médiapiacon, mint csak nagyon kevesen.

Páva Zsoltot valószínűleg a 130 milliós OSI-támogatás mellett az amerikai külügy magyar vidéki médiapályázata is zavarja. Még akkor is zavarja, ha tudja, azt két évre, országos hatókörrel rendelkező vidéki szereplő kaphatja, miközben ennyiből csupán egy éven át működik közpénzből  egy-egy szerencsésebb önkormányzati lap. A Miniszterelnökség pedig Mészáros Lőrinc lapjaiban  kb. ennyit elhirdetget kb. két hónap alatt.

Vajon az egykoron szabadelvű fideszes, kultúráért és sportért is rajongó, jogász végzettségű Páva Zsolt mai énjét miért is nem zavarja, hogy ma Magyarországon, és főleg vidéken az emberek többsége nem meri kinyilvánítani a véleményét. Nem mer lájkolni, tetszikelni a fészbúkon, de  már a jó ismerősei előtt sem mer beszélni az időjáráson túl semmiről, már a sportról sem nagyon. 

Vajon Páva Zsolt, jogászként és városvezetőként, A kultúra városa, Európa egyik volt Kulturális Fővárosa vezetőjeként miért nem emelt szót az ellen, hogy épülnek le a demokratikus alapjogok, egyre autokratikusabb rendszer épül, a közoktatás és a felsőoktatás leépül, aki teheti már nem csak munkáért megy külföldre, hanem a tanulásért is. S nem csak azért, mert jobb, vagy mert szinte bárhol elfogadják a végzettséget, de már azért is, mert ha ügyes, még olcsóbb is lesz, mint itthon.

Vajon miért nem zavarja Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor?

Vajon egy UNESCO-békedíjas város vezetőjeként miért nem zavarja, hogy a kormány nem tesz különbséget a menekült és a migráns között?

Vajon miért nem zavarja, hogy Orbán Viktorék azt sugallják, hogy kb. minden menekült/bevándorló /migráns azért jön, hogy robbantson, nőket erőszakoljon és a földrészt meghódítsa? Vajon miért nem zavarja a hatalom egyre agresszívebb természete, miért nem zavarja az egekben lévő korrupció?

Vajon miért nem zavarja, hogy az ügynökmúlt nincs feltárva, vagy hogy a Nyugat helyett Moszkvához közelítünk?

Vajon miért csak Soros György zavarja, meg a 130 milliója, amit dél-dunántúli civileknek ad egy pécsi szervezeten keresztül?

És vajon miért nem zavarja, hogy a világ, amit az elvtársai építettek ki olyan, amilyen?

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL