Fel is tettek emiatt egy videót a miniszterelnöki Facebook-oldalra. Merthogy éppen ma van tíz éve annak, hogy Orbán Viktor és (második) kormánya 2010-ben letette az esküjét a Parlamentben. Ráadásul éppen ma péntek van, azaz reggel a kormányfő adott is egy szokásos interjút a Kossuth Rádiónak.

A cikk a hirdetés után folytatódikEz utóbbiban azt is mondta egyebek mellett, hogy az elmúlt tíz év legjobb döntése volt, hogy bevezették a rendkívüli jogrendet.

Itt láthatják a Facebook-azonosítóval rendelkező olvasóink Orbán Viktor említett videóját.

Orbán Vikor a Kossuth Rádióban azt is mondta, hogy „sajnos az a harc, ami a kommunista világ és az új világ képviselői között elő szokott jönni, nem zárult le az Antall József vezetésével megalakult kormánnyal, hanem ott az ellenfél óriási támadásba ment át. A baloldal újraszervezte magát, és megkezdődött egy harc”.

Aztán elég meglepő kijelentést tett – legalábbis az elmúlt tíz év folyamatos kormányzati háborús kommunikációját figyelembe véve –, hogy ő azonban tudta 2010-ben, amikor a Fidesz ismét hatalomra került, hogy ezt a harcot le kell zárniuk.

És persze nem csak ezt mondta a megválasztásukról, amikor a rádióinterjúban beszélt a 10 éves jubileumról, hanem például még azt is, hogy őket nem a két szép szemükért választották meg a magyarok, hanem mert azt látták, hogy ha baj van, akkor rájuk lehet számítani (ebben ugye az is benne van, hogy az ellenzékre szerinte nem lehet és szerinte a magyarok véleménye is ez).

„Ha baj van, még azok is ránk szavaznak, akik nem kedvelnek minket különösebben, ezért kaptunk kétharmadot”.

Orbán kritikusai persze nem így látják. Ők azt mondják, hogy 2010-ben protest szavazatokat kaptak, az emberek az őszödi beszéd miatt el akarták zavarni a hatalomból az akkor még Gyurcsányt a soraikban tudó szocialistákat, aztán pedig Orbán Viktorék a választási törvény és a választási körzetek átalakításával, az akkor már üzembiztosra állított Kubatov-lista adatai és az előző választások eredményei ismeretének tudatában bebiztosították az újabb és újabb jövőbeni megválasztásukat, ami nagyjából addig biztosan tart, ameddig Orbán Viktor a Fidesz elnöke és miniszterelnök-jelöltje, ameddig nem hibázik óriásit és a sokaság által is megengedhetetlennek tartott dolgot az Orbán-kormány, avagy ameddig nem lesz széleskörű ellenzéki összefogás egy olyan hitelesnek tartott és elfogadott, és pártok felett álló miniszterelnök-jelölttel, aki méltó kihívója lehet Orbán Viktornak.

KategóriákMETÁL