Átadták a katolikus egyház hivatalos segélyszervezetének, a Katolikus Karitásznak az új pécsi központját szerdán. Az átadáson jelen volt a baranyai származású, pécsi gimnáziumban érettségizett Herczegh Anita is, Áder János államfő felesége. És jelen volt Pécs polgármestere is. A Fidesz nyomtatott helyi lapja, a Dunántúli Napló online kiadása, a Bama azonban ez utóbbi infót kihagyta a tudósításból. És Péterffy is pont lemaradt a fotóról.

A cikk a hirdetés után folytatódikSegíteni igazából csak szeretetből lehet – idézi a Bama.hu Áder János köztársasági elnök felesége szavait, Herczegh Anitáét. Ő is jelen volt ugyanis azon a szerdai átadáson, amelyen felavatták a Karitász új pécsi központját.

A Fidesz nyomtatott pécsi-baranyai lapja, a Dunántúli Napló és online kiadása, a Bam,a.hu beszámolt az eseményről (a Szabad Pécs nem kapott meghívót). Mint nyilván tudják, a baranyai napilap, a Dunántúli Napló is, ahogyan az összes többi megyei napilap, a KESMA nevű fideszes médiaszörnyeteg (=több mint 500 médiatermék tartozik alá) egyik kiadványa.

Ők a tudósításukban a valóságot egy kicsit jobban bekeretezték, mint illik, sem a tartalmi részben, azaz a szövegben, sem az azt segítő illusztráción, a fotókon nem szerepel az a tény, hogy az átadáson jelen volt Péterffy Attila, Pécs polgármestere. Ami nyilvánvalóan tudatos döntés. A szövegben nem sorolják fel, hogy ott lett volna, csupán Soltész Miklóst, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárát és Herczegh Anitát említik, akik a fotón is szerepelnek. A Dunántúli Napló nyomtatott kiadásának nagy fotóján a polgármester arcának fele, “takarásból” látszik. Erre persze lehet azt mondani, hogy nem hagyták ki, nem hagyták le, de a szakma szabályai erről mást mondanak.

Fotó forrása: Bama.hu – Feliratozás: Szabad Pécs

Az önkormányzat által fenntartott Pécsma című online lap ugyanerről az eseményről szóló cikkében szerepelnek a lap saját fotói, de tartalmi részben ők is az MTI tudósítását használják csak, így náluk, az ő fotóikon látszik, hogy hol ült Péterffy, és hogy éppen lemaradt a KESMA-lap beszerkesztett fotójáról – azaz kiszerkesztették a megjelenésből a polgármestert.

Péterffy Attila, Pécs polgármestere Soltész Miklós államtitkár mellett foglalt helyet az átadáson – Fotó: Pécsma.hu

Herczegh Anita a tudósítás szerint azt mondta, hogy “Péter apostol, a Pécsi Egyházmegye védőszentje arra hív bennünket, hogy állandóan, teljes szívünkből szeressük egymást”, és a Katolikus Karitásznak is ez adja a lényegét. A karitász egy szeretettel működő közösség, tagjai azok, akik adományt adnak és azok is, akik kapnak, ereje nem az intézményben, hanem tagjainak lelkében rejlik.

Soltész Miklós pedig azt közölte, hogy a humánerőforrás bázisként működő új pécsi központ kialakítása a Katolikus Karitász 3,5 évig tartó 650 millió forintos beruházási programjának része, amelynek keretében logisztikai központ épült Székesfehérváron és a Borsod megyei Felsőzsolcán a karitatív tevékenység támogatására.

“Címkék” – Forrás: Bama.hu

A Dunántúli Napló csütörtöki címlapjának részlete
KategóriákMETÁL