A Szabad Pécs is írt arról, hogy nem folytatódik egyelőre a thyssenkrupp nevű nagy német autóipari beszállító pécsi fejlesztése, egy 17 milliárdos beruházást és 200 munkahelyet jelentő gyár építése. A cég a koronavírusra hivatkozott, a Fidesz egyik pécsi városházi képviselője azonban más megfejtést mondott: Soros Karácsony Péterffy.

A cikk a hirdetés után folytatódikA thyssenkrupp pécsi fejlesztésének elmaradásáról csúszásáról EBBEN a cikkben írtunk. Idézve például a cég közleményét is, amiben ilyen részek voltak:

„A thyssenkrupp korábban 2021-re tervezte a motorkomponensek gyártásának elindítását az új pécsi gyártóüzemben, ahol elektromos motorok alkatrészei is készülnek majd a hibrid és a teljes elektromos meghajtású járművek gyártói számára.

A vállalat sokáig kitartott a pécsi helyszínre tervezett zöldmezős beruházásának eredeti ütemterve mellett, azonban az autóipari piac bizonytalanságai – így a vevők projektjeinek eltolása – , amelyre később a Covid-19  járványhelyzet miatti piaci csökkenés is negatívan hatott, a beruházás újraértékelését tették szükségessé, ezért a projekt várhatóan 1,5-2 évet tolódik. A hosszú távú megközelítést azonban jól mutatja, hogy a vállalat már most növelni igyekszik a rendelkezésre álló földterületet.”

Ez persze kommunikáció is, de egyértelműen a járványra hivatkoznak a cég vezetői, és finoman szólva igaz, hogy az autóipart komolyan érintette a járvány.

Egy pécsi fideszes városházi képviselő azonban, aki lényegében most kezdte politikai pályafutását más megfejtést mondott, mint a Facebookon írta: “Péterffy baltázta el”.

„Hogyan kell elbaltázni egy Pécsre érkező nagyberuházást fél év alatt?  👉 Mondja és mutatja Péterffy Attila.” – fogalmazott Barkóczi Csaba.

Aki szerint:

„Itt az ideje, hogy a járványra és a német autóiparra való hivatkozás helyett Polgármester Úr bevesse mesebeli szakértőgárdáját és a tavalyi kampányban oly sokszor beharangozott piaci kapcsolatrendszerét. Most olyan érveket kell tegyünk a Thyssenkrupp elé, amit elfogad a cég a beruházás eredeti terv szerinti megvalósulása mellett.”

Azt nem említi meg, amit mi megjegyeztünk, csupán a tényt közölve (az elbaltázás egyelőre nem tény, az csak egy politikusi nyilatkozat jelenleg), miszerint a választás előtt fideszes politikusokkal tették le a cég vezetői az új, tervezett pécsi gyár alapkövét.

KategóriákMETÁL