Szexuális beállítottságuk miatt támadhattak meg két férfit Pécsen, a rendőrség nemrég lezárt nyomozása szerint.

A cikk a hirdetés után folytatódikMég júniusban közleményt adott ki a rendőrség, mely szerint két baranyai huszonéves férfi összevert két másik férfit Pécsett, az egyiket eszméletlenre rugdosták. Akkor nem szerepelt a rendőrségi tudósításban a vélhető indíték: az, hogy a megtámadott két férfi meleg.

Az esetről ebben a cikkben számoltunk be:

A police.hu-n ma reggel megjelent közlemény szerint a nyomozás közben a gyanú is megváltozott: garázdaságból közösség tagja elleni erőszak lett. A pécsi rendőrségtől pedig átkerült a Baranya megyei rendőrséghez az ügy. A teljes közlemény:

“A pécsi nyomozók 2021. június 27-én egy 21 éves bostai és egy 26 éves kovácshidai férfit hallgattak ki gyanúsítottként. A gyanú szerint a két férfi aznap hajnalban Pécsett, a Bajcsy-Zsilinszky és a Czinderi utca sarkán szóváltásba keveredett két másik férfival. Ezt követően többször megütötték, megrúgták vitapartnereiket úgy, hogy az egyik sértett eszméletét vesztette. A rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőket, majd elfogásukat követően előállították őket a Pécsi Rendőrkapitányságra, ahol garázdaság miatt indult ellenük büntetőeljárás.

A nyomozás során beszerzett információk alapján a bűncselekmény minősítése módosult, majd a nyomozást átvették a megyei rendőrök. Ismét kihallgatták a két férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a sértetteket azok szexuális beállítottsága miatt bántalmazták.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a két férfi ellen közösség tagja elleni erőszak, a 21 éves férfi ellen pedig súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt is nyomozott. A hatóság az ügy vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.”

Kormányzati hangulatkeltés

Mint ismert a Fidesz az elfogadása előtti utolsó pillanatban, júniusban mellegellenesre hangolta a pedofiltörvényt. A kormányzati propaganda ezt erősítve ontja magából a homófób tartalmakat. A magukat előszeretettel a „nemzeti oldal” képviselőiként beállító pécsi politikusok szerint ugyanakkor nincs itt semmi látnivaló, szerintük igazából például a pécsi pride volt a hangulatkeltő provokáció.

KategóriákMETÁL