A Szabad Péntekben, a Szabad Pécs heti podcastjában ezúttal Aradi Fannival, A Város Mindenkié pécsi aktivistájával a jelenlegi és a várható tennivalókról, a városvezetéshez címzett javaslataikról beszélgettünk.

A cikk a hirdetés után folytatódikA teljes adás itt hallgatható meg:

Átlátható, átfogó, egységes és szociális alapú lakásrendeletre volna szükség Pécsen is

Listen to this episode from Szabad Péntek – A Szabad Pécs heti podcastja on Spotify. Aradi Fannival, A Város Mindenkié pécsi aktivistájával a jelenlegi és a várható tennivalókról, a városvezetéshez címzett javaslataikról beszélgettünk. A koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet utáni első közgyűlésen a szervezet egy tájékoztató füzetet osztott ki a képviselőknek.

A podcast a legtöbb platformon, alkalmazásban elérhető: Spotify Apple Podcasts | Google Podcasts | Anchor Pocket Casts | Breaker |  Radio Public | RSS | Letöltés

A koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet utáni első közgyűlésen a szervezet egy tájékoztató füzetet osztott ki a képviselőknek. A hajléktalansággal, lakhatási szegénységgel foglalkozó civil szervezet 2015 óta működik formálisan Pécsen is és a fideszes városvezetés alatt nem volt könnyű dolguk. Páva Zsolték országos viszonylatban is szigorú, a hajléktalanságot gyakorlatilag kriminalizáló rendeletet hoztak, a szociális bérlakások helyzete is több mint zavaros. Az ősszel megválasztott új városvezetés úgy tűnik, hogy társadalmasítani szeretne több folyamatot, azaz a civileket és az érintetteket is bevonnának a döntések előkészítésébe azonban ennek módszere még nem teljesen világos. Közben még beütött a járványhelyzet is, a gazdasági válság miatt félő, hogy még több érintett lesz, így kevés idő van a cselekvésre.

KategóriákPODCAST