Emberölés és közveszélyokozás előkészületével vádolja a Baranya Megyei Főügyészség azt a férfit, aki benzinnel öntötte le és majdnem felgyújtotta szeretőjének házát 2019 szilveszterén.

A cikk a hirdetés után folytatódikA vádlott férfi a Baranya Megyei Főügyészség csütörtöki közleménye szerint egy Pécs környéki településen élt. Oda 2018 elején költözött, egy falubeli házaspárhoz, segített nekik a ház körüli teendőkben, s az elvégzett munkáért cserébe ételt és ruhát is kapott.

A vádirat szerint az új férfi és az asszony között érzelmi, majd szexuális kapcsolat alakult ki, amit azonban később a férj is megtudott, s ez gyakori veszekedéshez, néha tettlegességig fajuló konfliktushoz vezetett.

2019 szilveszterén a vádlott napközben italozott, majd az esti órákban megjelent a sértetteknél. A férjet sértegette, a nőt pedig arra kérte, hogy hagyja el a férjét, menjen vele, éljenek együtt. Ám elutasító választ kapott, ezért azt üvöltötte, hogy „rátok gyújtom a házat”.

A vádlott komolyan gondolta, mert ezután benzint locsolt szét a házban, és öngyújtóval megpróbálta azt begyújtani. Az öngyújtó azonban nem működött, így az üzemanyagot nem sikerült belobbantani.

Az ügyészség szerint, ha a vádlott meg tudta volna gyújtani a benzint, úgy a sértettek háza leégett volna, a tűz átterjedhetett volna a szomszédos épületekre is, ezen kívül a házaspár is súlyos, akár halálos sérülést is elszenvedhetett volna.

A vádlott férfi az eljárás kezdete óta letartóztatásban van, cselekménye emberölés és közveszélyokozás előkészületének minősül.

KategóriákPOP