Levelet írt Orbán Viktor Hargitai Jánosnak, ami egy újabb jelentős lépés az új pécsi stadion ügyében, Hargitai János KDNP-s országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán írta meg, hogy Orbán Viktor nemcsak szóban, hanem írásban is megerősítette: támogatja azt, hogy Pécsett új futballstadion épüljön.

A cikk a hirdetés után folytatódikMióta Hargitai János felel az új mecsekaljai stadionért, a pécsi stadionépítési ügyekben rendszeresen a Fidesz-közeli Pécsi Újság hozza a friss híreket.

Most is ők “szúrták ki” Hargitai posztját. Ami egyrészt valóban hír és fontos hír egy nagyváros életében normál körülmények között, másrészt ami arról szól, hogy a miniszterelnök már nem csak szóban erősítette meg, hogy tetszik neki az új pécsi civil társadalmi közösségi tér szociális és rehabiltációs központ könyvtár független médiaközpont futballstadion ügye, de várja a részletes sportfejlesztési terveket is.

A miniszterelnök tehát továbbra is amolyan stadionépítésért felelős tárca nélküli miniszterként vagy valami olyasféle államtitkárként is funkcionál látszólag. Most mindenesetre úgy tűnik, Pécsnek is kedvez valamiben.

Igaz, nem az elsők közt lett/lesz új stadion Pécsett, miközben egészen elképesztő helyekre épületek már stadionok. Olyanokra, amelyeknek minimális, vagy több évtizedes távlatot tekintve semmilyen elsőosztály-közeli futballmúltja nem volt. És biztosan jóval több stadion is épült, mint amire szükség lett volna ebben az országban ennyi idő alatt.

Sok tíz milliárd forint közpénzt (magyar adófizetői pénzt) költöttek futballarénákra, stadionokra. Igen, a Felcsútra került tao-pénz is közpénz (és nem is akármennyi), hisz adó helyett utalhatták át erre a célra vállalkozások. Ki tudja, minek a reményében tették ezt. Ha a magyar futball felemelkedése miatt, akkor talán még nem lehetnek elégedettek. (Megoldási lehetőségek: A) Utalnak még. B) Szitkozódnak miatta.)

Most viszont tehát Pécs a soros. És mint azt a Pécsma megírta, az új mecsekaljai pálya a volt Bőrgyár pálya helyén épülhet majd a Verseny utcában. Mint a Pécsma emlékeztetett: Toller László polgármestersége idején is Verseny utcai helyszín merült fel egy tervezett új pécsi stadion megépítésére (megj.: az új pécsi stadion azért merült fel már korábban is, mert műszakilag nem volt jó állapotban az újmecsekaljai futballpálya és túl jó helyszínnek sem találták már akkor sem, így nem annak a felújítása vagy annak helyén új létesítmény volt már korábban sem a terv – B. A.), mégpedig a PVSK sporttelepe. Ott azonban egy másik fejlesztés indult meg nemrég, a Vasút-stadion helyén nyolcszáz fős fedett lelátó épülhet fel a közeljövőben.

Az új PVSK-sporttelep 4,5 milliárdba, a kovácstelepi id. Dárdai Pál Akadémia 3 milliárdba kerül majd. Az, hogy mennyit kóstál majd az új Pamacs-stadion, egyelőre még nem tudni.

CVsak azt most már elég biztosan, hogy Pécsett lesz új futballpálya.

A Pécsmán nemrég megjelent egy interjú Péterffy Attilával. Abban a pécsi polgármester elmondta, hogy

„Kötelességünk mindent megtenni annak érdekében, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a jelenlegi helyzetből, hiszen rengeteg pécsi szurkoló várja évek óta a csapat feljutását. Cégünk, a PSN kulcsszereplő ebben a helyzetben, nem tudjuk és nem is akarjuk magára hagyni a csapatot, a szurkolókat.”

Érdekesség, hogy a Bama.hu is kérdezte az olvasókat az új pécsi stadionról. Valószínűleg nem nagy örömmel hozták le a kis pécsi konzultációjuk eredményét: tízből hat olvasó nem akar új stadiont Pécsre.

A Pécs Aktuál pedig azt emelte ki a, szintén erről a témáról szóló cikkében, hogy Pécs polgármestere is támogatja a stadionépítést. Azt nem tudtam eldönteni, hogy ezt egy kcisit rosszalóan írták-e, vagy a stadionépítést relativizálták (mindenesetre azt megjegyezték, hogy Mellár Tamás nem támogatta ezt a tervet). És ők közölték is Orbán Hargitai írt levelét, amelyből kitűnik, hogy a pécsi polgármester is aláírta (közösen jegyezték) az azt megelőzően Orbán Viktornak küldött, a pécsi stadionról szóló levelet.

Forrás: Pécs Aktuáls

Összefoglalva semmi érdekes nem történt, csak a szokásos, nincs itt semmi látnivaló. Ha fociról kérdezik, Orbán még a nemkereszténykonzervatív sajtónak is válaszol válaszolt.

És, ha arról van szó, akkor még Pécsre Moszkvába is utalnak a vörösöknek.

Vannak akik persze ilyenkor a fejüket csóválják, elvennék a tao-lehetőséget a focitól, vagy adának még szociális ellátásra, egészségügyre, netán a szabad sajtónak (??) stb. Alább az erről szóló korábbi jegyzet.

Én viszont azt mondom, praktikusnak kellene lenni.

Hajrá Kodály Központ SE!

Ki a jobb? A ZSÖK FC!

A Pécsi Nemzeti Színház Torna Club bemutatja: III. Richárd (r.: Vidnyánszky Attila Hornyák Zsolt)

KategóriákPUNK