Csizmadia Péter “felismerésének” és “megmondásának” más okból sem örülhet Orbán Viktor, aki például az iskolabezárások ügyében változtatta meg a véleményét sokkal gyorsabban, mint Péterffy Attila a vásárcsarnokról alkotottat.

A cikk a hirdetés után folytatódikMindennemű kommentár nélkül közöltük Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi frakcióvezetőjének húsvét előtti Facebook-posztját, amellyel Péterffy Attila pécsi polgármester intézkedéseit bírálta. Ezzel akkor megfeleltünk a lassan húsz éve városházi képviselő Kővári János (ÖPE) sajtóval kapcsolatos elvárásainak, aki szerint a sajtó és az újságírók dolga kb. az, hogy mikrofonállványként adjanak teret a politikusok közléseinek.

“Sajnos” kevés ilyen anyaggal tudtunk eddig szolgálni az ÖPE politikusának, aki az előző ciklusban mindvégig pécsi városházi képviselő maradt, míg az ÖPE másik képviselői helyén több jelöltjük is osztozott. Most azonban saját jogán került be a városi közgyűlésbe, miután tavaly ősszel a Fidesz feladta/átadta az egyik legerősebb körzetét Pécsett, s amelynek így az ÖPE és Kővári volt a haszonélvezője.

A Kővári-féle sztenderdet ebben a cikkünkben sem tartjuk meg. Ráadásul vissza is térünk a fideszes politikusra a folytatásban.

A nagyobbik kormánypárt pécsi frakcióvezetője ugyanis azt írta, hogy

“a közterületek és közparkok lezárása ugyanis egyáltalán nem függ a Kormánytól. Ha Péterffy Attila úgy akarta volna, akkor már rég lezárhatta volna őket, ahogy ezt néhány forgalmasabb játszótér esetében meg is tette a Biokom. Lehet, hogy itt is csak a bátorság hiányzott, mint azt már sokszor láttuk”.

Nyilvánvalóan és vállaltan is politikai szöveg volt ez, de ettől még lehetett volna igaz is, vagy csúsztatásoktól mentes. Most a nagy leleplezést azonban onnan kapta Csizmadia, ahonnan talán nem várta volna. A kormánytól, illetve a Miniszterelnökséget vezető minisztertől.

Gulyás Gergely ugyanis “arról is beszámolt, hogy az önkormányzatok e hét szombatjára és vasárnapjára is megkapják azt a jogi lehetőséget, hogy saját maguk szabályozzák a közterület-használat rendjét” – írja a Kormány.hu.

Gulyás ma jelentette be azt, hogy szombattól újabb egy hétre meghosszabbítja a kormány a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozásokat, majd a jövő szerdai kormányülésen ismét áttekintik a helyzetet.

Persze, mi ez a kis baki a fiatal pécsi politikustól ahhoz képest, hogy ugyanebben a közösségi médiás bejegyzésben bírálta Péterffy Attila pécsi vásárcsarnokkal kapcsolatos intézkedéseit.

Ekként: „Hetekkel ezelőtti hangzatos kijelentése ellenére, miszerint „a vásárcsarnokot a végsőkig nyitva hagyja” hirtelen úgy megváltozott, hogy az árusokkal sem egyeztetve mégis bezárta azt.”

Csak szegény Orbán Viktor meg ne hallja ezt a kis-fideszes felelősségrevonást. Épp eleget kapott eddig is azért, hogy egyetlen napon belül mégiscsak bezáratta az iskolákat az országban, amelyeknek így pikk-pakk kellett áttérniük a teljes digitális oktatásra, miközben a hazai digitális oktatás feltételeinek megteremtésére a kormányzat által kinevezett felelős 2016 óta nem járt teljes sikerrel.

Hiába van Magyarországnak ugyanis 2016 eleje óta digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztosa a korábbi köznevelési államtitkár, Czunyiné Bertalan Judit személyében, digitális tartalomfejlesztés nem történt.

KategóriákPUNK