Ismert, hogy a kormány a COVID-válságra hivatkozva április 6-ától eltörölte a magyarországi közterületeken a fizetős parkolást. Ez a szabályozás július elsején éjfélkor érvényét veszti. Vagyis holnaptól, csütörtökjtől Pécsett is, és másutt is fizetni kell azokon a közterületeken a parkolásért a kiojelölt napokon és időszakokban, ahol van fizetőparkolás.

A cikk a hirdetés után folytatódikA gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a kormány döntése értelmében július 2-a, csütörtöktől Pécsett újra visszaáll a fizetős parkolási rend, azaz a város fizetős zónáiban autóval csak érvényes parkolójeggyel vagy bérlettel lehet várakozni, olvasható a városháza szerdai közleményében. Amelyben szóltak arról is, hogy Pécs új városvezetése a tavalyi választási kampány során tett vállalásának megfelelően felülvizsgálta a kedvezményes parkolóbérletek és behajtási engedélyek rendszerét.

Az új struktúra elkészült, de a koronavírus járvány miatt annak társadalmi egyeztetésére nem volt lehetőség, bevezetését ezért az önkormányzat 2021 elejére halasztja.

Amint pedig azt korábban már jeleztéj: 2020 második félévében a Biokom NKft. ugyanazon szempontok alapján, ugyanolyan feltételekkel adja ki a féléves parkolási bérleteket és engedélyeket, mint az első félévben. Ezeket a dokumentumokat ugyanúgy kell igényelni, mint 2020. első félévére.

KategóriákPOP