És soha nem adott ki üzleti titkokat – többek közt ezt is elmondja az Index.hu múlt héten elbocsátott főszerkesztője az RTL Híradónak. A teljes interjú az RTL Klub esti Híradójában lesz látható.

A cikk a hirdetés után folytatódikFrissítés 18.40

Dull Szabolcs arra is utalt az RTL Híradónak adott interjújában, hogy nem csak a szerkesztőség átalakítására, és egyes területek kiszervezésére volt terv, ami már ismert volt korábban is a hírekből, amiről az indexesek azt mondták, hogy az szerintük a szerkesztőség végét jelentette volna, de voltak arra utaló jelek is, hogy a tulajdonosok vagy képviselőik egyes újságírók eltávolítását is szorgalmazhatták volna. A volt főszerkesztő azt állítja, cikkek letiltását vagy bizonyos témák mellőzését sosem kérték tőle, de a szerkesztőség összetételével kapcsolatban volt nyomásgyakorlás. Merthogy egy újsággal kapcsolatos nyomásgyakorlást úgy is lehet gyakorolni, ha a szerkesztőség összetétele változik. Erről azonban csak akkor beszél (vagyis azt, hogy kik és mit és hogyan kértek volna), ha Bodolai László felodaná a titoktartási nyilatkozatot, amelyet aláírattak velük. Erről is beszélt egyébként, annak kapcsán, hogy nem kaptak megnyugtató válaszokat arra, hogy mi lesz a szerkesztőséggel, miután visszavonták a nyilvánosságba kikerült tervet a szerkesztőség kiszervezéséről, de a helyett, hogy válaszokat kaptak volna, titoktartási nyilatkozatokat írattak velük alá.

Az új lap indításával kapcsolatban feltett rioprteri kérdésre azt válaszolta, hogy ezt nem lehet egyik napról a másikra megvalósítani.

Korábban írtuk

Sosem adott ki üzleti titkokat – ezt mondta az RTL Híradónak adott exkluzív interjúban az Index menesztett főszerkesztője. Dull Szabolcs szerint az Index átalakítására készített koncepció a szerkesztőség végét jelentette volna. A leváltott főszerkesztőt az elbocsátásának körülményeiről, a szerkesztőséget ért befolyásolási kísérletekről, a lapot készítő újságírók további terveiről is kérdeztük. Dull Szabolcs reagált arra is, hogy Bodolai László Index igazgatósági elnök szerint Németországban szíjon vezették volna el azért, amit tett. Részletek 18 órakor az RTL Híradóban.

Címkék:
KategóriákMETÁL