Aki a pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban tart szerdán előadást a klímaváltozásról. A Szabad Pécsnek a civilek küldtek néhány fotót arról, milyen molinókkal készülnek majd.  

A cikk a hirdetés után folytatódikHeindl Péter pécsi jogvédő civil aktivista osztotta meg a saját Facebook-oldalán azt a hírt kedden reggel, hogy a a mai napon hivatalosan is tudomásul vette a szerdai tiltakozó demonstrációjukat a rendőrség. Azt a pécsi Leőwey Gimázium elé szervezik.

Mint Heindl Péter írta, 

?a tüntetésre az oda előre láthatólag 10 órára érkező Áder János köztársasági elnöknek a szabadságjogainkat sértő tevékenysége miatt kerül sor és azon minden demokratát örömmel várnak a szervezők. Hosszú lenne fölsorolni, hogy hány olyan törvényt írt már alá Áder szó nélkül, amely polgártársaink jogait sérti és amelynek nincs más célja, mint hogy a hatalom önkényét szolgálja.?

Valószínűleg egyebek mellett azt sérelmezik a civilek, hogy Áder János aláírta a “rabszolgatörvényt”.

A Szabad Pécs írta meg azt elsőként, hogy a köztársasági elnök elfogadta a pécsi Leőwey Klára Gimnázium meghívását és beszédet fog tartani, ahogyan azt is, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatal előzetes akkreditációhoz kötve, de sajtónyilvánosnak minősítette az eseményt. A Szabad Pécs is regisztrált és hírportálunk kapott meghívót, így közvetíteni fogjuk az eseményt, illetve beszámolunk a legfontosabb történésekről.

KategóriákMETÁL