A személyleírások ugyan nem egyeztek, de végül kiderült, hogy (a rendőrség szerint legalábbis) ugyanaz az elkövető volt a múlt szerdán Siklóson, majd pénteken Pécsett is egy kisboltot kirabló, az eladókat késsel/bozótvágó késsel fenygető férfi. Egy 43 éves harkányi férfit gyanúsít a rendőrség a bűncselekmények elkövetésével.

A cikk a hirdetés után folytatódikA nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki azt a 43 éves harkányi férfit, aki a gyanú szerint az elmúlt napokban két baranyai boltot is kirabolt, olvasható a hír a Police.hu-n.

A férfi július 15-én, a kora esti órákban egy bozótvágó késsel a kezében kirabolt egy siklósi kisboltot. Két nappal később, július 17-én délután egy pécsi élelmiszerboltot is kirabolt, a rabló akkor egy késsel a kezében követelte a bevételt.

Az elkövető mindkét esetben – miután megkapta a pénzt – elmenekült a helyszínről. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

A siklósi rendőrök a nyomozás során beazonosították, majd a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság „Tisza” Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkatársainak segítségével 2020. július 20-án hajnalban, Jászapátiban fogták el bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható 43 éves harkányi férfit. A rendőrök a férfi tartózkodási helyén kutatást tartottak, amely során megtalálták a Pécsett elkövetett rablás során viselt ruházatot és az elkövetéskor használt kést, majd lefoglalták azokat.

A férfit előállították a rendőrségre, majd őrizetbe vették, és a gyanúsítotti kihallgatását követően kezdeményezték letartóztatását.

A gyanúsított mindkét bűncselekmény elkövetését beismerte, ellene felfegyverkezve elkövetett rablás miatt nyomoz a Siklósi Rendőrkapitányság.

Videó az elfogásról

Címkék:
KategóriákPOP