A Veolia Energia Magyarország Zrt. adományáról sajtóközleményt is kiadott, amelyet a pécsi városháza továbbított lapunknak is szerdán délelőtt. Az elővigyázatosság a korlátozások feloldása után is fontos, írták.

A cikk a hirdetés után folytatódikA pandémia leküzdését a járvány kitörése óta segíti különféle adományokkal a Veolia. A PÉcsi Hőerőművet is tulajdonló vállalat most FFP3-as típusú arcmaszkokat adományoz kiemelt partnerei részére, írják a sajtóanyagban.

Az országos szinten megvalósuló “ajándékozás” révén Pécsen két helyszín, a megyeszékhely vonzáskörzetében pedig további két város részesül az adományból. A vállalat 32 kiemelt partnerének – köztük 15 egészségügyi és szociális intézménynek, 10 önkormányzatnak és 3 magyar egyetemnek – összesen mintegy 14 000 darab olyan FFP3-as maszkotajándékoz 29 magyar városban.

Pécsen két szervezet is részesül a Veolia adományából. Pécs önkormányzatának 1200 darab, míg a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központja számára 250 darab maszkot ad át a cég. A megyeszékhely körzetében további két olyan város önkormányzata is részesül az adományból, ahol a vállalat távhőegységet üzemeltet: Siklós részére 210 darab, Dombóvárra 500 darab maszk jut el.

„A koronavírus-járvány későbbi, második hullámának a kitörése nem zárható ki a közeljövőben, ezért olyan eszközöket szerettünk volna adományozni, ami mindenképpen hasznos lehet egy esetleges újabb vészhelyzetben. Felelős cégként saját munkavállalóink, partnereink, valamint ügyfeleink egészsége és biztonságának megóvása egyaránt fontos számunkra, igazán elővigyázatosak pedig csak előre gondolkodva lehetünk” – idézi a közlemény Rudolf Pétert, a Pannon Hőerőmű Zrt. vezérigazgatóját.

Pécs polgármestere, Péterffy Attila (aki nem mellesleg korábban a Pécsi Hőerőmű vezérigazgatója volt) Rudolf Pétertől, a Pannon Hőerőmű Zrt. vezérigazgatójától már át is vette az 1200 darab FFP3-as maszkot.

KategóriákPOP