Mindezt Hargitai János, a térség KDNP-s országgyűlési képviselője mondta el egy Facebook-posztban. Nem akarták, hogy a nem fideszes Csorbai Ferenc maradjon a polgármester. A fideszes alpolgármeter szerint ígéretet tettek a mohácsiaknak arra, ami történt.

A cikk a hirdetés után folytatódik



„Feloszlatta magát a mohácsi képviselő-testület. Az ülés első részében került sor a polgármesteri beszámolóra az elműlt időszak történéseivel kapcsolatban, majd az aktuális kérdések következtek. Pávkovics Gábor alpolgármester és Bognár Sándor volt alpolgármester volt igazán aktív az ülés során, Csorbai Ferenc szinte csak lebonyolító szerepet játszott az esemény során” – írta Hargitai.

A leginkább izgalmasnak ígérkező napirendi pont „hosszú huzavona végét jelentette”, fogalmazott.

A bejegyzés szerint Pávkovics Gábor alpolgármester azt mondta, hogy a választóknak ígéretet tettek a testület feloszlatására, ám mivel az ezután következő választás több szempontból is nagy terhet ró a városra.

Azt kérte tehát Csorbai Ferenc polgármestertől, hogy mondjon le, és kímélje meg Mohácsot a teljes újraválasztástól, mivel egy polgármester-választás kisebb terhet jelentene Mohácsnak. Ugyanis szerinte a testületet legitim módon választották meg , arról nem kellene újra szavazni – vagyis szerinte Csorbait nem legitim módon válaszották meg. Nem véletlen ez a fogalmazás, hiszen azt nem vitathatják, hogy a polgármestert törvényes módon választották meg.

Csorbai Ferenc azonban visszautasította, hogy önként lemondjon. Ezért kellett a testületnek feloszlatnia magát.

Persze, ne feledkezzünk el arról, hogy lett volna még egy megoldás: dolgozni tovább közösen Mohácsért. Ahogyan tették ezt elviekben az elmúlt időszakban is.

Így azonban, elsősorban a Fidesz döntése miatt új választást kell tartani Mohácson. A hétfői ülésén testület tagjai név szerinti szavazással döntöttek, egyhangúlag – vagyis ezt Csorbai is megszavazta.

KategóriákMETÁL