Bogdán Lászlóra, a múlt kedden, 46 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt cserdi polgármesterre és országosan ismert cigány polgárjogi aktivistára ma este, a holnapi temetést megelőzően virrasztással emlékezik a család – ez a hír tegnap több helyen, így lapunkban is megjelent a RomNet-re hivatkozva. A család azonban ma közölte a Szabad Péccsel, hogy a virrasztás nem lesz nyilvános.

A cikk a hirdetés után folytatódikKözleményt juttatott el a Szabad Pécshez Bogdán László családja a ma esti, Bogdán László emlékére szervezett virrasztásról, hangsúlyozva, hogy a virrasztás nem lesz nyilvános, kizárólag azokat várják oda, akiket a család meghívott, és arra kérnek minden más, jószándákú, Bogdán Lászlóra emlékezni óhajtó embert, hogy amennyiben nincsenek a meghívottak közt, ma ne menjenek el Cserdibe a virrasztásra.

A család közleménye:

„Holnap, 2020. július 24-én, pénteken kísérjük utolsó földi útjára Bogdán Lászlót.

Ezúton tudatjuk a velünk Együttérzőkkel, hogy 

  • a mai (2020. július 23. csütörtök) éjszakai virrasztás nem nyilvános (az ezzel ellentétes média híreket illetéktelenek tették közzé, velünk nem egyeztetve); kérjük szépen, hogy mindazok, akiket nem személyesen hívtunk meg, maradjanak távol, tartsák tiszteletben családi hagyományainkat, csendes gyászunkat; 
  • köszönjük, hogy ilyen sokan szeretnének Laciért virrasztani; ezt bárhol, akár otthonukban is megtehetik, egy egyszerű gyertya meggyújtásával; lélekben együtt leszünk;
  • Laci temetése 2020.július 24-én, pénteken 10 órakor kezdődik, Cserdiben. A gyászmisét és az azt követő temetési szertartást római katolikus liturgia szerint Dr. Nyúl Viktor, a Pécsi Egyházmegye pasztorális helynöke fogja celebrálni (az ezzel ellentétes híresztelések nem igazak, és nem tőlünk származnak);
  • A gyászmise és a temetés helyszíne is nagyon kicsi. Családunknak és falunk lakóinak elkülönítettünk helyet a ravatal, és a sír közelében. Kérjük, hogy társadalmi rangtól függetlenül ezt tartsák tiszteletben. Mivel senkinek nem szeretnénk csalódást okozni, előre jelezzük, hogy a távolról érkezők számára központi hely biztosítására nem lesz módunk. A korábban érkezőkkel sem tudunk kivételt tenni. Kérjük annak megértését, hogy apró település, és nagyon nagy család búcsúztatja legszeretettebbjét.
  • A gyász szertartások nem média nyilvánosak, és sem képi, sem hangfelvételek közzétételéhez, megosztásához nem járulunk hozzá.
  • Kérjük, amennyiben személyesen részt vesznek a gyász szertartásokon, a részvét nyilvánítást, és az általunk nem kért, nyilvános megszólalást mellőzzék.
  • Kérjük, hogy vegyék figyelembe a járványhelyzettel kapcsolatos előírásokat, ajánlásokat. A sír későbbi időpontban, egyénileg, vagy kisebb csoportokban látogatása nem csak egészségügyi szempontból biztonságosabb, de a gyász személyesebb megélését is lehetővé teszi.

Köszönjük, hogy osztoznak fájdalmunkban.

a gyászoló Család és a helyi Önkormányzat”

KategóriákPOP