A Pécsi Járásbíróság 2020. július 21-én egy hónapra elrendelte P. Cs. gyanúsított, egy harkányi férfi letartóztatását felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt, számolt be a hírről a Pécsi Törvényszék.

A cikk a hirdetés után folytatódikA rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított július 15-én 18 óra 20 perckor megjelent egy siklósi vegyesbolt előtt. A gyanúsított kapucnis pulóvert, maszkot és kesztyűt viselve bement a boltba és az eladót egy bozótvágó késsel a bevétel átadására szólította fel. 

A gyanúsított azért, hogy követelésének érvényt szerezzen, a bozótvágó kést az eladó felé tartotta. Az eladó a fenyegetés hatására átadta a mindösszesen 180 ezer forint bevételt a gyanúsítottnak, aki a pénz átvételét követően kerékpárral sietve távozott a helyszínről.

A gyanúsított menekülése során a megszerzett bevétel nagy részét elhagyta, az elkövetéshez használt kesztyűt és bozótvágó kést eldobta, szól a bírósági közlemény. Az immáron tehát már hivatalos információ, amit a Szabad Pécs még a múlt pénteken, a pécsi rablást követő két cikkében leírt nem hivatalos értesülésekre hivatkozva, hogy a siklósi rabló elhagyta a “bevétel” nagy részét és hogy a bozótvágó kést is elhagyta (ezek szerint azt szándékosan dobta el).

Ezt követően – folytatódik a bírósági közlemény – a gyanúsított két nappal később, július 17-én, azaz múlt pénteken délután megjelent egy Pécs belvárosához közeli kis boltnál. A bomberdzsekit, baseball sapkát viselő, arcát kendővel eltakaró gyanúsított bement a boltba, az ott dolgozó vietnámi állampolgár sértett nyakához kést szorított és a bevételt követelte tőle..

A bíróság leírása szerint múlt péteken 16 óra 44 körül történt mindez, azaz később, mint az a rendőrségi feljegyzésben szerepelt, s ami miatt nem is volt érthető, hogy miért nem tettek előbb bejelentést a boltból a rablásról.

A támadás hatására a sértett a kasszát kinyitotta és a benne található 10 ezer forint bevételt a gyanúsítottnak átadta, aki ezt követően távozott az üzletből.

A férfi így a két rablással végül tudomásunk szerint mintegy 30 ezer forinthoz jutott hozzá, időlegesen, és közben még elhagyott (szándlékosan elveszítet egy bozótvágó kést is).

A gyanúsításban szereplő bűncselekmény büntetési tételére, annak tárgyi súlyára is tekintettel a bíróság szerint megalapozottan lehet attól tartani, hogy a gyanúsított a szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

A bíróság a végzés indokolásában kifejtette, hogy az állandó jövedelemmel, munkaviszonnyal nem rendelkező, s korábban szintén rablás bűntette miatt fegyházbüntetésre ítélt gyanúsított az ő személyi körülményeiből fakadóan a bűnismétlés veszélye is fokozottan fennáll.

A fenti indokok alapján a bíróság szükségesnek és indokoltnak találta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését. A bíróság határozata jogerős.

Címkék:
KategóriákPOP