Kissé titokzatos közleményt adott ki tegnap délután Péterffy Attila, Pécs polgármestere a jövő hétre tervezett, s többek közt a polgármester Facebook-oldalán már napok óta hirdetett kihelyezett fogadóórájának elmaradásával kapcsolatban. Megkerestük a Gandhit, hogy megtudjuk, miért mondták vissza a programot. Kiderült, hogy szerintük nem is mondták vissza a programot.

A cikk a hirdetés után folytatódik„Pécs Megyei Jogú Város polgármestereként augusztus 26-án, az eredeti tervek szerint a Gandhi Gimnázium sportcsarnokában tartottam volna fogadóórát. Az volt a szándékom, hogy az online városinfók sora után az első személyes találkozómat a pécsi polgárokkal a város keleti részén tartom meg. Kollégáim le is egyeztették az időpontot a Gandhi Gimnázium illetékeseivel, ám miután több felületen meghirdettük az eseményt, a helyszín valamilyen furcsa és rejtélyes oknál fogva már nem állt a rendelkezésünkre” – olvasható Péterffy Attilának, Pécs független polgármesterének kedd délutáni sajtóközleményében.

Mint írtuk, lapunk már tegnap megkereste a Gandhit, hogy megtudjuk mi történhetett, ahogyan azt is jeleztük, hogy mivel bőven munkaidő után tudtunk csak nekik írni, szerda délelőttnél hamarabb nincs esély a válaszra, ami most meg is érkezett.

Akkor is megkerestük volna őket, ha Péterffy Attila kevésbé “izgalmas” polgármesteri közleményt ad ki, csak közli, hogy technikai okok miatt szükséges volt változtatni, hiszen valóban hirdették a programot – amint azt láthatják is az alábbi, a Szabad Pécs által pár napja készített képernyőmentésből (amikor készítettük, még nyilván nem tudtuk, hogy a programot törölni fogják).

Ignácz István, a Gandhi Gimnázium igazgatója azt írta válaszában, hogy az épületek, és így a sportcsarnok kiadása sem tartozik a Gandhi Gimnázium hatáskörébe. A bérbeadás és a hasznosítás a Gandhi Gimnázium Közhasznú Kft. feladata, ezért a Szabad Pécs kérdésére választ is ők tudnak adni.

Felvettük ezért a kapcsolatot Virág Bertalannal, a közhasznú kft. ügyvezetőjével, aki lapunk kérdésaére azt írta, hogy a Gandhi Gimnázium Közhasznú Nonprofit Kft. a nyári időszakban az általa fenntartott Gandhi Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola sportcsarnokának felújításáról határozott. A kivitelezéssel megbízott vállalkozó már hetekkel ezelőtt megkezdte a munkát.

„Pécs M.J.V. Önkormányzata augusztus 13-án kért árajánlatot társaságunktól a sportcsarnok augusztus 26-i kibérlésére. A helyszínt azután meg is tekintették a felek. Társaságunk munkatársai már kezdettől fogva jelezték, hogy a kivitelezési munkálatok még nem értek véget, de a megadott időpontra akkor még megvalósíthatónak ítélték a programot. Pécs M.J.V. Önkormányzata végül augusztus 17-én délután, e-mailben jelezte abbéli döntését, hogy 26-ára bérbe kívánja venni a sportcsarnokot. Miután azonban akkor kiderült számunkra, hogy a felújítás (amely tanévkezdés előtti, sürgős, garanciális javításokat, pálya-felfestést és teljes takarítást is magában foglal) mégsem ér véget időben, a kollégáim arról kellett, hogy tájékoztassák a bérlőjelöltet, hogy a vállalkozó sajnos nem készül el az ígért határidőre, így pedig 26-ára nem áll módunkban bérbe adni a csarnokot. Pécs M.J.V. Önkormányzatának hivatalos e-mailjét tehát hétfő délután kaptuk meg, melyre a körülmények felmérése után a lehető leggyorsabban, már másnap reggel válaszoltunk, bízva abban, hogy a hátralévő 8 nap elegendőnek bizonyul másik helyszínt találni. Szerződést egyáltalán nem kötöttünk, így nem is mondtunk vissza. A Gandhi Gimnázium Közhasznú Nonprofit Kft. ahogy eddig, úgy ezután is arra törekszik, hogy a szakmai munkájával és az eredményeivel szerepeljen a sajtóban. Együttműködő partnereivel – így Pécs M.J.V. Önkormányzatával is – mindig is tisztességes kapcsolatra törekedett, és ez nem változik a jövőben sem.”

KategóriákMETÁL