Győr szexbotrányba (és nem mellesleg korrupciós botrányba) keveredett korábbi polgármestere a Blikknek mondta el, hogyan él most, mit csinált a lemondása óta.

A cikk a hirdetés után folytatódik„A világtól elvonultan él, őstermelőként dolgozik a birtokán Borkai Zsolt” – olvasható a Blikk cikkében.

Borkai Zsolt Bácsán él, egy volt szigetközi faluban, amely már évtizedek óta Győrhöz tartozó településrész. A Blikk Bácsát kertvárosi közegként említi, ahol a v olt polgármesternek van családi háza.

„Az egykori politikus papucsban, pólóban és rikító rövidnadrágban, kölyöktacskója oldalán nyitott ajtót, kisimult arca arról árulkodott, mintha teljesen elengedte volna az országos botránnyal tarkított múltját. Mint kiderült, rögös út vezetett idáig” – írja a Blikk.

Borkai Bácsán él, a családi ház hátsó kertjét is ő tartja rendben, de van egy sokorópátkai birtoka is, a gondolatai mindig ott járnak az újságíró szerint.

„Őstermelő vagyok, az időm nagy részét ott töltöm, vannak birkáim, lovaim, csirkéim, folyamatosan foglalkozni kell velük. Korán reggel kelek, megetetem az állatokat, de szőlőt is termesztek, a metszéstől a permetezésig mindent én csinálok.” – idézi a lap Borkait.

„Akiknek nagyon sima a tenyerük, ilyenkor rájöhetnek, hogy van kemény munka is a világon. Amikor olimpiai bajnok lettem, vastag volt a kezemen a bőr, most megint ezt érzem”.

A közéleti kérdésekről nem kívánt beszélni, annyit elmondott, hogy az új győri polgármesterrel se jó, se rossz kapcsolatban nem állt. A korrupciós botrányt viszont tagadta.

„Soha nem voltam korrupt és nem is drogoztam” – mondta Borkai.

Borkai nem tagadta, hogy a botrány után mélyponton volt, sokáig ki sem mozdult a házából, de még “mostanában is csak a barátaival találkozik néha”. A sportolói múltja miatt tudta ezt maga szerint túlélni, a közélet azonban nem hiányzik neki már. Nem célja a nevének a tisztára mosása, az olimpiai bajnoksággal sok mindent letett az asztalra, ami az ővé, azt senki sem veheti el tőle. Nem is foglalkozik mással, mint saját magával és a családjával, de nem tagadta, hogy a botrány után a feleségével való kapcsolatát “újra kellett írni”.

„Elkövettem egy hibát, de az vesse rám az első követ, aki életében nem követett el hibát. Súlyos árat fizettem, de túl vagyok rajta, előre tekintünk” – közölte Borkai, aki egyetlen megbicsaklásként említi a szexbotrányt.

A teljes riportot a Blikk.hu-n olvashatják el.

KategóriákMETÁL