Jellemzően olyan helyeken működik, ahol a sajtószabadság veszélyben van, vagy már egyáltalán nem érvényesül. 

A cikk a hirdetés után folytatódikMedia1 információi szerint hamarosan megkezdi az újbóli „sugárzást” Magyarországon a Szabad Európa Rádió. Pontos kezdési időpontot ugyan egyelőre nem közöltek, de hogy nagyon közeli időpontról lehet szó, azt jól jelzi, hogy a Facebookon közzétettek egy videót a közelgő indulásról, és már ezt jelzi a szabadeuropa.hu internetes oldal is.

Szabad Európa Rádió jelenleg 23 országban, 25 nyelven közvetít. Jellemzően olyan helyeken, ahol a sajtószabadság veszélyben van, vagy már egyáltalán nem érvényesül. Magyarországon egyelőre csak interneten keresztül lesz elérhető.

Frissítés: az egyértelműsítés miatt jelezzük, hogy a Szabad Európa nem online rádió lesz, hanem egy multimédiás híroldal, ahol lesz audio, video is a hírekhez – ahogy más országokban is.

A hidegháború alatt – egészen 1993-ig – már volt magyar nyelvű adása, ami sokak szerint nagyban hozzájárult a rendszerváltáshoz. A nyitottabb információáramláshoz biztosan. A rádió mottója: “Szabad Rádió – nem szabad társadalmakban.”

A rádió működését jelenleg is az USA kormánya finanszírozza az U.S. Agency for Global Media nevű szervezeten keresztül, akárcsak a Voice of Americá-t és a Radio Free Asiá-t.

KategóriákMETÁL