Szupermen és a Siker-emberek is lehetne a címe (A magyar igazság ligája alcímmel) annak az oknyomozó (netán misztikus) dokumentumfilmnek, amely azt akarná kideríteni, hogy mi Orbán Viktor titka, miképpen lehetséges, hogy a magyar miniszterelnök (aka Szupermen) közvetlen környezetében ennyi (üzletileg) nagyon sikeres ember van.

A cikk a hirdetés után folytatódikNa, persze itt van azért rögtön Orbán Viktor maga, aki három egymást követő választást is fölényesen megnyert (OK, a Fidessszel és a KDNP-vel), kizárólag (az amúgy tényleg vitathathatlan) politikusi tehetsége miatt.

És nyilván ebben semmi szerepe nem volt Gyurcsánynak és az őszödi beszédnek (illetve az azt kiszivárogtatóknak), a választási törvény és a körzethatárok átírásának, a sajtószabadság felszámolásának, a főügyész barátságának, a sokáig hiperbéna ellenzéknek, a 2010-től bekövetkező, példátlan tízéves gazdasági fellendülésnek, a káderépítésnek, a menekültválságnak, és az azzal kapcsolatos legelemibb emberi félelmekre gátlástalanul rájátszó politikának. Sem Sorosnak.

Tehetség, ész, stratégia és egy csipetnyi szerencse, ez volt a siker receptje, gondolhattuk a fentiek helyett, de aztán megtudtuk, hogy szupermennel van dolgunk.

Aki pedig vonzotta a Siker-embereket. Ők is tehetségüknek, eszüknek, (vállalkozói) szerencséjüknek köszönhetik azt a tengernyi pénzt, amit kereshettek az elmúlt tíz évben. A most éppen 1,8 millárdot szakító céget tulajdonló Orbán Győző, az apa, a Facebook-alapító Zuckerbergnél is talán okosabb és elképesztő módon gazdagodó Mészáros Lőrinc, a gyerekkori barát, vagy éppen Tiborcz István (TBRCZSTVN), a vő. Na és persze a többiek, mert vannak még.

És higgyék el, jövőre még gazdagabbak lesznek.

KategóriákPUNK