A Szabad Pécs úgy tudja, tettenérés is volt, és a környezetvédelmi hatóság munkatársai eljárást indítottak a Pécsbánya lakott részének szélén, az Ezeréves Gesztenyés határába kihelyezett illegális hulladék miatt.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Nem kizárt, hogy az építési törmeléket – amelyről úgy tudjuk olvasói jelzés alapján, hogy kb. 100 köbméterről lehet szó – egy tervezett új pécsi Mecsek-oldali társasház építését megelőző bontásból vihették a pécsbányai területre, a Gesztenyés utcai buszforduló és az Ezeréves Gesztenyés közelébe.

A Szabad Pécs nem csak olvasói jelzést kapott az esetről, hanem olvasói fotókat is. Ezzel együtt is megkerestük rend szerint a Baranya Megyei Kormányhivatal sajtóreferensét, kérdéseinket azonban a kormányhivatal alá tartozó baranyai környezetvédelmi hatóság főosztályvezetőjének címeztük – ő ugyanis kizárólag a kormányhivatali felhatalmazást követően nyilatkozhat, így az újságok – ahogyan más, a kormányhivatal alá tartozó szerveknél – a sajtórefensen keresztül tudnak hivatalosan kérdezni.

Viszont azt, hogy ezt az nyilatkozati engedélyt megkapja-e a főosztályvezető, avagy, másképpen: megkapja-e a Szabad Pécs, azt sajnos még nem tudjuk. Az elmúlt hetekben ugyanis több megkeresésünk is volt a Baranya Megyei Kormányhivatal (sajtórefense) felé (a kormányhivatal vezetője a megyei önkormányzat egyik korábbi, KDNP-s alelnöke, illetve volt elnöke) , de még csak nem is reagáltak a leveleinkre. Pedig többek közt a Baranya Megyei Tisztifőorvossal is szerettünk volna a vírus második hulláma kapcsán interjút készíteni, és ezzel kapcsolatban interjúkészítésre kértünk csupán engedélyt.

A környezetvédelmi hatóságtól mindenesetre ma a kormányhivatalon keresztül azt kérdeztük, hogy az építési törmeléket illegálisan lerakó vállalkozó rendelkezett-e egyáltalán ilyen jellegű hulladék szállítására vonatkozó engedéllyel, milyen eljárás indult ellene (indult-e), és igaz-e, hogy egy pécsi, Mecsek-oldali új társasház építése előtti bontásból származó törmeléket helyeztek le a pécsbányai területre.

Ha kapunk válaszokat, akkor azokkal frissítjük cikkünket.

Addig is mutatjuk azokat, a néhány perce, csütörtökön koradélután, a területen készült olvasói fotókat, amelyeket a Szabad Pécs kapott. A fotókat köszönjük olvasónknak!

FRISSÍTÉS – Péntek, 10.45 Válaszolt a Kormányhivatal – Körbekerítetlen magáningatlanra került ki a törmelék

A Baranya Megyei Kormányhivatal környezetvédelmi hatóságához 2020. szeptember 23-án érkezett névtelen lakossági bejelentés arról, hogy Pécsett, a Gesztenyés utca végén ismeretlenek építési-bontási hulladékot helyeztek el, írta a Szabad Pécs megkeresésére a megyei kormányhivatal pénteken. Hozzátették: a hatóság a bejelentésben foglaltak kivizsgálása érdekében másnap helyszíni szemlét tartott a megjelölt területen, ahol megállapították, hogy egy körbekerítetlen magáningatlanon nagy mennyiségű hulladék található. A szemle ideje alatt két teherautóból további hulladék lerakását kísérelték meg, amelyet a kormányhivatal helyszínen lévő munkatársai megakadályoztak. Az ügyben hatósági eljárás indult, melynek lezárultával a kormányhivatal a szükséges intézkedéseket megteszi.

KategóriákMETÁL